Besökare oroas över härbärgets läge

I januari stänger Träffpunkten och Stadsmissionen öppnar. Flera besökare är kritiska till att lokalen ligger nära Systembolaget.

Åke Franzén, Mia och Annica Larsson, Miklos Sipöcz i frågasätter om den nya dagverksamhetens

Åke Franzén, Mia och Annica Larsson, Miklos Sipöcz i frågasätter om den nya dagverksamhetens

Foto: Carolin Ericson

Nyköpings kommun2019-11-05 10:50

SN har tidigare berättat att Stadsmissionen kommer att öppna dagverksamhet och härbärge i den tidigare biografen Grands lokaler på Brunnsgatan i centrala Nyköping, och i samband med att Stadsmissionen öppnar stänger Träffpunkten sin verksamhet.  

Men besökarna på Träffpunkten är inte helt nöjda med det tilltänkta läget på lokalerna.  

– Det ligger vägg i vägg med Västra skolan, är det verkligen genomtänkt eller fick de inte tag på en bättre lokal. Jag tror det kommer bli ramaskri från föräldrarna till eleverna, säger Annica Larsson som besökt Träffpunkten i 17 års tid.  

Några andra besökare påpekar att adressen på Brunnsgatan bara ligger ett stenkast från Systembolaget. 

–  Det är bara hissen rakt ner, vi är många som kämpar för att hålla oss där ifrån, säger besökarna runt fikabordet på Träffpunkten. 

– Jag tror det kommer bli fler som hänger på Åhlenstaket och dricker öl, säger Annika Larsson. 

En annan man är inte lika skeptisk till Stadsmissionens läge. 

– Är man alkoholist tar man sig till bolaget oavsett om det ligger i Nyköping eller flera mil därifrån. Jag är glad att vi kommer fortsätta ha tak över huvudet. Jag kommer gå dit och ge det en chans, säger han. 

Det har precis kommit en leverans med mat från lokala butiker som besökarna får plocka hem varor ifrån. För besökarna på Träffpunkten är det väldigt värdefullt, om Stadsmissionen kommer att dela ut mat och hygienartiklar har de fortfarande inte fått någon information om. 

Besökaren Annica Larsson plockar på sig en lasagne, någon gläds över att det finns kaffegrädde och andra färdigrätter.   

– Att Träffpunkten kan vara öppet till årsskiftet var nog räddningen för oss alla, säger Annika och får medhåll av de andra. 

– Helst hade vi velat att Träffpunkten också kunde vara kvar, vi är som en familj här. Nu är jag rädd att vi kommer splittras, säger Mia.   

Träffpunktens kassör Inger Willén är också nöjd över att de kan hålla öppet även om gåvorna och bidragen sinat. Hon ifrågasätter också Stadsmissionens placering. 

–  Hissen ner till bolaget, skolgården som ligger bredvid, var ska besökarna röka? Ställer de dig framför hotellet eller intill skolan kommer det nog bli livat. Jag vill absolut inte måla fan på väggen men jag undrar om det här verkligen är genomtänkt, säger hon. 

I den tidigare biografens Grands lokaler kommer det nya härbärget att ligga.
I den tidigare biografens Grands lokaler kommer det nya härbärget att ligga.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!