Biblioteket håller stängt – ska fräschas upp

Nyköpings stadsbibliotek håller stängt under tre dagar. Anledningen är att biblioteket ska få sig en uppfräschning.

Det kommer att göras flera förändringar vid bibliotekets entré.

Det kommer att göras flera förändringar vid bibliotekets entré.

Foto: Amanda Ekblad

Nyköpings kommun2019-10-17 18:00

Nyköpings stadsbibliotek kommer att ha stängt från 22 oktober till och med den 24 oktober. Eva Rydén som är verksamhetchef för Kultur och bibliotek i Nyköpings kommun berättar om vad som kommer att förändras på biblioteket.

–Vi ska flytta om våra receptioner och informationsdiskar och göra en större disk där vi tar alla ärenden. Jag är väl medveten om att det är många som kommer tycka det är tråkigt att vi har stängt, säger Eva Rydén. 

Några funktioner som är kopplade till IT kommer också att flyttas. Förutom det ska en hyllsektion tas bort för att göra ett större boktorg. 

– Det är för att göra en mer attraktiv inspirationsyta och ha mer utrymme för skyltning, inspiration och mindre utställningar för att vi tycker att det behövs på ett modernt bibliotek. 

Att biblioteket kommer ha stängt under totalt tre dagar beror på att det kommer att bli rörigt när flera delar ska göras om. 

– Det kräver sin tid och vi kommer bland annat att behöva justera akustiken. När disken kommer under det lägre taket blir det bättre för ljudet i bokhallen och vi kommer då att sätta dit extra akustikplatser med. Det är även en del el och it-jobb och reparationer av golv. Det blir helt enkelt för stökigt att ha öppet. 

Bokinkastet vid biblioteket kommer att vara öppet för de som vill lämna in sina böcker. Även tidningsläshörnan i foajen kommer att ha öppet dagtid. Under tiden biblioteket har stängt kommer de biblioteksanställda få utbildning ibland annat digitala frågor. 

Tidningshörnan kommer att hålla öppet när biblioteket är stängt.
Tidningshörnan kommer att hålla öppet när biblioteket är stängt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!