Dansa disco med skridsko på höstlovet

Fiska, spökvandra, spela fotboll eller titta på gamla stridsflygplan. Här kommer ett urval om vad som går att göra på höstlovet.

På torsdagkväll blir det spökvandring på Nyköpings slott.

På torsdagkväll blir det spökvandring på Nyköpings slott.

Foto: Sandra Nordin

Nyköpings kommun2019-10-25 21:55

Med start på måndag börjar höstlovet och alla barn är lediga från skolan. Men aktiviteterna börjar redan på lördag. Det är öppet hus på brandstationen och då går det till exempel att provsitta en brandbil, släcka bränder och springa en hinderbana för att se om man är starkare än en brandman. Senare på eftermiddagen är det skridskodisco med halloweentema i lilla ishallen på Rosvalla. 

På måndagen och tisdagen är det öppet hus i multihallen på Rosvalla och där blir det fotboll, innebandy, friidrott och hinderbana. Det som behövs är ett par inneskor. Under tisdagen och onsdagen är det höstlovsmys på Naturum vid Stendörren. Då kan du göra din egen fågelmat, höstpyssla med naturmaterial och gå på en poängjakt i närområdet.

Om det finns ett fiskeintresse är det bara att ta sig till Nyköpings hamn på tisdagen för då finns sportfiskarna på plats och lånar ut all utrustning som behövs. Är det så att intresset går mer mot flygplan är det fri entré på F11 Museum på tisdagen och torsdagen. Det går också att testa flygsimulatorerna och bli pilot för en kort stund men då kostar det lite pengar. 

På friluftsgården i Stigtomta blir det en reflexbana i skogen med halloweentema på torsdagskvällen. Samma kväll är det också spökvandring på Nyköpingshus och då är det viktigt att samla ledtrådar som behövs för att deltagarna ska hitta tillbaka. Sedan avslutas lovet med barnkalas med godisregn och uppträdanden i centrum under lördagen och då är det även ljusfest vid Runnvikens pensionat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!