– Idag var det riktigt jobbigt, det är därför jag är andfådd, säger Lennart Gunnarsson, 74.
Lennart är en ur den trogna skara boxare som samlas i Östra Skolans sporthall på förmiddagen för att ta kampen mot Parkinson - bokstavligen.
– Vi börjar med att slå mot varandras handskar, sedan får vi gå på säckarna.
Från taket hänger boxningssäckar, i hörnet väntar boxningshandskarna på sina idrottare varje tisdag. Då tränar nämligen Lennart Gunnarsson och ett dussintal andra boxning för att ta fighten mot Parkinson - en kronisk nervsjukdom som inte kan botas ännu, men vars symptom kan bekämpas med träning.
På boxningsträningen får man blanda både kondition och koordination, vilket är viktigt för att främja produktionen av dopamin i hjärnan. Lennart Gunnarsson började boxas för två år sedan, och har varit med sen starten. Han tycker att det är ett bra sätt att träna upp koordinationen.
– Jag har styrketränat förut också, tre till fem gånger i veckan, men boxningen lägger till ytterligare en dimension, säger Lennart Gunnarsson.
Framför säcken bredvid Lennarts står Bengt-Göran Bergdahl, även han 74. Han var civilingenjör inom kärnkraften innan pensionen, och fick reda på att han hade Parkinson i somras.
– Parkinson är ett sluttande plan, men det känns bra att man kan påverka lutningen, säger han.
Bengt-Göran Bergdahl blev snabbt förälskad i sporten.Efter en träningstisdag i somras var han fast. Samma vecka satte han upp en boxningssäck hemma i garaget.
– Jag slår på den 15 minuter varje dag. Det är bra för min allmänna kroppsuppfattning och så mår jag mycket bättre, säger Bengt-Göran Bergdahl.
Tränaren Pelle Netterstedt har tränat boxning i fjorton år. Det var Narva boxningsklubb som bad honom starta en grupp för att boxa bort Parkinson.
– Jag gillar ju att träna och att ta i, men har aldrig haft någon bollkänsla, så boxningen passar verkligen mig som träningsform. Där får man svettas, säger Pelle.
Sedan starten har gruppen vuxit och han har fått en tränare till som hjälp, Susann Wass.
– Det här är ett gäng som är otroligt tacksamt att träna. Vissa kanske inte har erfarenhet av att träna överhuvudtaget, men här går de verkligen igång, säger Susanne Wass.
Många med Parkinson upplever en frustration över att kroppen inte fungerar som den ska.
– Här får de utlopp för den frustrationen, och ett tillfälle att träffa andra med samma känslor, säger Susann Wass.