Ensam julgran söker julklappar

Nu har Clarion Hotel kickat igång sin uppskattade insamling till behövande i Nyköping. ”Förra året fick vi in över 400 klappar".

Johanna Hellström, VD Clarion Hotel, Annelie Eriksson Blok och Meja Rabenius har precis startat årets insamling och hoppas på att det blir många klappar.  
Insamlingen pågår till 13 december.

Johanna Hellström, VD Clarion Hotel, Annelie Eriksson Blok och Meja Rabenius har precis startat årets insamling och hoppas på att det blir många klappar. Insamlingen pågår till 13 december.

Foto: Carolin Ericson

Nyköpings kommun2019-11-30 07:10

I foajén på hotellet har man ställt fram en julgran och julpyntat. Under granen ligger två små klappar, på den ena står det " Till dig som gillar sötsaker" men förhoppningsvis kommer snart klapparna bli fler för den årliga insamlingen "Ensam julgran söker julklappar" har just börjat. 

 – Förra året fick vi in över 400 klappar som vi i vår tur skänkte till behövande i Nyköping. Det var så mycket klappar att granen knappt syntes och vi fick byta ut den lagom till jul för vi kom inte åt att vattna den på grund av alla packet,  säger Johanna Hellström,  Hotelldirektör Clarion Collection Hotel Kompaniet.   

I år samarbetar hotellet med Träffpunkten, Frälsningsarmén, BUFFF och Kvinnojouren Mira.  Insamlingen pågår fram till 13 december.  

Projekten "Ensam julgran söker julklappar" anordnas på alla Nordic Choice hotel Sverige, i Nyköping är det sjätte året. 

– För oss är det en jättefin tradition, här blir det inte jul förrän granen är på plats och insamlingen har börjat, säger Johanna. 

 Johanna förklarar att alla som vill är välkomna att skänka en klapp, märka den med exempelvis "till ett barn i ålder 6-8år som gillar leksaker, till en vuxen eller till en tonåring",  och lägga under granen i lobbyn. 

– Eftersom paketen är inslagna är det viktigt att det är nya saker för vi kan inte avgöra skicket på gåvorna. I fjol kom en hel skolklass hit för att skänka paket och många av våra gäster lägger också en klapp under granen. Det är fantastiskt. 

Vem som helst får skänka klappar till insamlingen och lämna i hotellets lobby.Paketen delar hotellet i sin tur ut till behövande i Nyköping genom olika organisationerbland annat Träffpunkten.
Vem som helst får skänka klappar till insamlingen och lämna i hotellets lobby.Paketen delar hotellet i sin tur ut till behövande i Nyköping genom olika organisationerbland annat Träffpunkten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!