På kommunstyrelsens möte på måndag ska det tas beslut kring investering kring den väntade ridanläggningen vid Flättna.
Inför detta beslut har oppositionsrådet Anna af Sillén (M) synpunkter på det ekonomiska och de kostnader som blir med att bygga för 79 miljoner och tillkommande driftskostnad.
– I det svåra ekonomiska läge kommunen befinner sig är det inte seriöst att lägga så mycket pengar på en sportanläggning. När man gör en så stor investering måste man se att man har råd att drifta den, säger af Sillén.
Från oppositionen anser man att kostnaden kan halveras, samtidigt som man anser det tydligt att fler kostnader kommer tillkomma innan det är färdigbyggt.
– 79 miljoner kronor är för mycket. Vi kan bygga billigare och ändå få en bra ridskola. Det viktiga är att tillhandahålla en ridskola för framför allt barn och jag är övertygad om att vi kan få ett fullgott stall med ridhus för mindre pengar.
Oppositionsrådets hjärta bultar sedan länge för ridsporten, men tycker skolan behöver prioriteras tydligare
– Min inställning är att idrotten ska vara tillgänglig och jämställd, men det är viktigt att det görs på ett ansvarsfullt sätt, särskilt när vi har de här problemen i omsorg och skola.
Kommer det inte ta längre tid att göra om nu när ni är framme i beslutsläge?
– Nej, det är jag inte alls så säker på. Bygger man en enklare anläggning, en ren ridskola, då tror jag att man har den snabbare klar, säger Anna af Sillén.
Kommunstyrelsens ordförande Urban Granström (S) tycker det ekonomiska läget i ridanläggningsfrågan är genomlyst både en och två gånger.
– Det är det som gjort att det dragit ut på tiden, hur man kan banta och få det så bra som möjligt för en rimlig peng. Allting är en prioriteringsfråga och barn och ungas fritid kommer vi alltid att prioritera. Om Moderaterna väljer att välja bort det så är det upp till dem, säger Urban Granström.
Han respekterar att 79 miljoner är mycket pengar, precis som de fyra miljoner kronorna per år som det är beräknat i driftskostnad, samtidigt som han vill sätta det i relation till de 3,5 miljarder kronor som kommunen har att röra sig med på ett år.
– Sedan Bullersta försvann, vilket det skulle ha gjort ändå med tanke på Ostlänken, har detta varit en vit fläck på kartan. Det är en viktig investering för flickors och tjejers fritid. Skola, vård och omsorg är en prioriterad fråga, men även barns och ungas fritid. Därför känns det bra att kunna ta detta steg, säger Granström.