Företag söker sig från Idbäcken

Industriområdet ska bli bostadsområde. Nu tittar företag som i dag finns på Idbäcken på andra ytor.

Idbäcken är ett område som kan komma att förvandlas kraftigt.

Idbäcken är ett område som kan komma att förvandlas kraftigt.

Foto: Magnus Grimstedt

Nyköpings kommun2019-10-05 14:43

På måndagen var det kommunstyrelsemöte i Nyköpings kommun. Då fattades bland annat beslut om ett markanvisningsavtal på Arnö. Ett sådant tecknas när ett företag undersöker möjligheten att exploatera ett område för sin verksamhet.

I det här fallet är det KWD logistikfastigheter som planerar en etablering av Snabbud i Nyköping inom samma område där Orio, Eberspächer och Berendsen har sina verksamheter i dag.

I dag finns Snabbud i Nyköping AB på Idbäcksvägen. Idbäcken är ett av de områden i Nyköping som är intressant att göra om från industriområde till bostadsområde när Nyköping växer.

Det var under början av år 2018 som två olika företag inkom till Nyköpings kommun med en begäran om planbesked för fastigheter på Idbäcken. Något som sågs som ett startskott för omvandling av området, överensstämmande med en fördjupad översiktsplan för Nyköpings tätort.

Den dåvarande bygg- och tekniknämnden i Nyköpings kommun beslutade vid möte för drygt ett år sedan, den 25 september 2018, att planarbete fick inledas för aktuella fastigheter.

Kommunstyrelsen föreslogs godkänna markanvisningsavtalet för del av området som kallas Arnö 1:3 i det blivande kvarteret Bilen. Detta då det bedöms positivt att bidra till den fortsatta utvecklingen av företagsområdet Arnö västra. Denna företagspark vänder sig till etableringar inom industri, lager, logistik och godsterminal.

Ytan som avtalet gäller är på ungefär 11 900 kvadratmeter och är i anslutning till den fastighet som Berendsen redan lagt vantarna på.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!