Inbrott i garagelänga – man greps av polisen

En garagelänga i Nyköping utsattes tidigt under onsdagsmorgonen för ett inbrott. Polisen grep en man u 40-årsåldern på platsen.

Gärningsmannen greps efter att ha försökt hugga sig ur garaget.

Gärningsmannen greps efter att ha försökt hugga sig ur garaget.

Foto: Privat

Nyköpings kommun2019-09-25 09:09

Det var klockan 05.52 på morgonen som polisen fick samtal om ett misstänkt inbrott i en garagelänga i centrala Nyköping.

– Polisen åkte till platsen och väntade på att en misstänkt person skulle komma ut och det hände också. En man i 40-årsåldern försökte lämna garagelängan, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson i region öst.

Mannen greps på plats och fördes till polisstationen i Nyköping för förhör. Han är just nu misstänkt för stöld genom inbrott. 

Enligt ett ögonvittne ska polisen dragit vapen i samband med att man grep gärningsmannen. Ögonvittnet såg även när inbrottstjuven försökte hugga sig ur garaget för att lämna brottsplatsen. Gärningsmannen ska enligt Thomas Agnevik inye ha varit beväpnad efter använt sig av något tillhygge mot polisen. 

– Det verkar som om det har varit odramatiskt, berättar han.

Thomas Agnevik uppger att den misstänkte gärningsmannen var kraftigt berusad när han greps. I nuläget finns det inga uppgifter om några skador på platsen. På en av läsarbilderna ser man dock ett hål i en av portarna till garagelängan.

– De (poliserna på plats) hörde utanför garaget hur gärningsmannen rotade bland saker, säger Thomas Agnevik. 

Enligt polisen genomfördes en brottsplatsundersökning under onsdagen för att säkra spår och ta reda på vilka skador som uppstått. Det är i nuläget oklart vad gärningsmannen försökte stjäla.

Polis med vad som ser ut att vara ett handvapen.
Polis med vad som ser ut att vara ett handvapen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!