Ingrep i barnbråk – döms för misshandel

Mannen skulle prata allvar med barn som varit dumma mot hans son. Det slutade med en misshandelsdom och ett stort hål i plånboken.

Den arga pappan döms av Nyköpings tingsrätt för misshandel. Han tappade humöret och måste nu betala över 25 000 kronor.

Den arga pappan döms av Nyköpings tingsrätt för misshandel. Han tappade humöret och måste nu betala över 25 000 kronor.

Foto: Sandra Nordin

Nyköpings kommun2019-10-24 12:29

En 35-årig Nyköpingsbo ska betala skadestånd och dagsböter efter en händelse vid en skola på Arnö i slutet av maj i år. Enligt domen har mannen lyft upp en liten pojke i tröjkragen. Pojken berättar i förhör att han blev så rädd att han kissade på sig när mannen svor och tog tag i honom. 

En anställd kom ut från fritids och såg delar av händelseförloppet. Hon har vittnat om att hon hörde en mycket upprörd mansröst och såg barnet hänga i luften. Hon kände igen pojken som ett av barnen på förskolan och tog hand om honom. Barnet ska då ha sagt "jag har varit taskig mot hans son men det var min bror". Enligt den fritidsanställda hade pojken inga synliga märken på kroppen.

Mannen har sagt att hans egen son varit ledsen för att några barn varit elaka. Han fick syn på barnen som ska ha varit dumma och höll fast ett av dem för att prata. Hade han inte gjort det hade pojken antagligen sprungit iväg och han visste inte vilka som var hans föräldrar. Han nekar till att ha lyft upp pojken och säger att han inte menat att göra honom illa. 

Nyköpings tingsrätt dömer mannen för ringa misshandel till 60 dagsböter om 250 kronor. Han ska också betala 5 000 kronor i skadestånd för kränkning till pojken. Utöver det måste mannen dessutom betala 5 000 kronor av statens kostnader för målsägandebiträdet och försvararen samt 800 kronor i avgift till brottsofferfonden. Enligt domen borde han ha insett att det fanns en stor risk för att han skulle göra pojken illa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!