Kommunen avvaktar både i öster och väster

Först ska politiken säga sitt. Sedan återstår det att se om övergångsstället vid viadukten och bilförbudet på stadsbron blir kvar.

Omdiskuterad trafiklösning i Nyköping.

Omdiskuterad trafiklösning i Nyköping.

Foto: Marcus Langbrandt

Nyköpings kommun2019-10-29 18:02

För en månad sedan svarade Tommy Carlsson, chef på gata, park, hamn i Nyköpings kommun, på insändare om det ifrågasatta övergångsstället vid västra viadukten. Där konstaterade Carlsson att saken hade diskuterats och att investeringsmedel skulle få styra åtgärder.

Där ligger bollen fortfarande.

– Man tittar över hela Idbäcksområdet och infarten till stan, så vi vet inte om vi kommer gå före med västra viadukten. Sedan ska vi inte göra förändringar för att stöka till det, säger Carlsson.

Hur tycker du trafiksituationen i området har blivit?

– Den fungerar ju, som läget är i dag. Hittills har det inte hänt något allvarligt. Om vi bara tar bort övergångsstället så tror jag folk springer över ändå. Om vi gör något ska vi göra det ordentligt, så det blir en säker trafiksituation, där vägen under används.

När det gäller avstängningen för motortrafik över stadsbron finns inget slutdatum.

– Vi får se i beställningen i december från politiken vad vi ska göra specifikt. Man lyfter vissa saker, hur vi går vidare med bland annat Östra storgatan och man har tittat på olika scenarier, säger Tommy Carlsson.

Flödesmätningar man gjort har i alla fall konstaterat att trafiken på Öster har minskat och kommunen har även fått positiva signaler från boende i området.

– Och det var ju syftet. Vi har inte heller fått klagomål från verksamheter där, det går att ta sig in, men det kanske inte räcker ändå för att få till en bra trafikmiljö, funderar Tommy Carlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!