Väggarna är handmålade tavlor, med motiv av olika svenska lustslott. Och över det mörka konferensbordet, som omges av tio stolar, hänger en majestätisk kristallkrona.
Många landshövdingar har använt det pampiga rummet som sitt kontor. Men när Liselott Hagberg utsågs till landshövding 2012 bröts inte bara hundratals år av gubbvälde. En del andra nyheter kom på köpet.
Hon valde till exempel bort det pampiga historiska kontoret till förmån för ett mindre arbetsrum. Liselott Hagberg ville "blicka framåt" och hon tänkte att det skulle bli svårt i ett rum som helt och hållet andas tillbakablick.
Hon fick dessutom dispens från boplikten och slapp flytta in i villan som staten höll som landshövdingebostad. Hon tyckte det var galet att hon skulle flytta från ett hus i Nyköping till ett annat. Det är väl bättre att staten sålde villan och slapp kostnader för underhåll. Ungefär så försökte hon övertyga sin blivande arbetsgivare - och lyckades.
Nu sitter Liselott Hagberg vid sitt ljusa skrivbord. Rösten är lite kraxig på grund av en förkylning, men hon är på prathumör.
- Egentligen borde jag ligga hemma och kurera rösten. I morgon är det min avtackning och jag ska hålla tal. Men jag ville inte ställa till det för er och avboka intervjun, säger hon.
Så här dagen före avtackningen ska nycklar till en ny lägenhet, som byggts i residenset, överräckas till länsstyrelsen, berättar Liselott Hagberg. Sedan villan i centrala Nyköping såldes har det inte funnits någon landshövdingebostad i Sörmland men i framtiden ska länets landshövding bo i våningen.
Är detta verkligen ett sammanträffande? Liselott Hagberg slutar som landshövding i samma ögonblick som en ny landshövdingebostad står klar. Slutar hon för att slippa bo i residenset?
Liselott Hagberg skrattar innan hon helt avfärdar spekulationen.
- Haha....nej verkligen inte. Jag vill sluta när jag fortfarande har krafter kvar att göra något annat. Jag har alltid drömt om att driva en egen verksamhet och nu är det dags.
Hon är redan ganska klar över vad det är för slags verksamhet hon vill ge en chans. Sörmland har så fantastiskt mycket att erbjuda i form av natur, historia, restauranger och hotell, säger hon. Förhoppningen är att i samarbete med andra lokala aktörer skapa paket som kan locka nya besökare till länet.
Under sin tid som landshövding har Liselott Hagberg varit med och satt Sörmland på kartan som ett matlän. Startskottet var ett regeringsuppdrag som gick ut på att alla län skulle ta fram en matstrategi.
– I stället för att pliktsskyldigt skriva ett pm, rapportera till regeringen och sedan lägga handlingarna i en skrivbordslåda - tog Sörmland uppdragaret på allvar, säger Liselott Hagberg.
Sedan dess har massor av lokala matproducenter hittat nya inkomstmöjligheter och en rad nya entreprenörer har sett dagens ljus. Framgången var möjlig tack vare att alla inblandande gjorde ett fantastiskt arbete. Dessutom kom satsningen vid en tidpunkt som var perfekt, menar Liselott Hagberg.
– I takt med att medvetenheten om klimatförändringarna ökade, steg intresset för lokalt producerad mat.
Det finns beröringspunkter mellan matlänet Sörmland och Liselott Hagbergs tankar på att ge sig in i besöksnäringen.
Satsningen på matlänet har skapat nya möjligheter till upplevelser, både för hitresta besökare och för sörmlänningarna själva. Åtminstone till delar har satsningen påverkat besöksnäringen positivt. Så även om hon slutar som landshövding fortsätter åtminstone den resan.
– Sörmland står inför stora utmaningar. Vi är det län som har tredje högst arbetslöshet i landet och vi har en låg utbildningsnivå. Besöksnäringen kan vara en väg in på arbetsmarknaden för många och där har länet väldigt stora möjligheter.
Stämbanden har mjukats upp och den tidigare kraxigheten är som bortblåst. Med lätta steg lämnar Liselott Hagberg sitt ljusa kontor och går i korridorerna. Hon visar porträtten av tidigare landshövdingar, rad på rad av män
När hon nu slutar som landshövding blir hon själv en del av samlingarna. Hennes porträtt kommer att vara en tillbakablick på något historiskt - länets första kvinnliga landshövding.
– Det var på tiden att mansdominansen bröts. Det finns så många kompetenta kvinnor. Jag hoppas verkligen att jag fick jobbet för min kompetens och inte mitt kön.