I november förra året öppnades Nancys Freshfood mittemot Scandic Hotell i Nyköping. Nancys Freshfood är en franchisekedja som finns både i Södertälje och Stockholm. Franchisetagaren Ercan Cakici berättar om varför de väljer att stänga.
– Det var min fru som skulle driva det här konceptet och hon fick inte tiden att räcka till. Jag var tvungen att ta tjänstledigt från jobbet för att hjälpa henne ett tag. Vi har små barn och vi vill ha mer tid till dem och därför bestämde vi oss för att sälja det vidare, säger Ercan Cakici.
Nancys Freshfood har libanesisk mat och satsar på att erbjuda nyttig hälsomat. Maten är också närodlad och ekologisk. Cakici berättar att restaurangen gått bra och att de tidigare har valt att dra ner på öppettiderna eftersom det varit svårt att hinna med.
– Vi valde att skära ner på tiderna och bara ha öppet på lunchen. Vi har inte satsat på kvällar eftersom att vi har små barn hemma. Det har funkat bra och konceptet har varit efterfrågat.
Att driva en restaurang har inneburit mycket arbete och det har varit en utmaning att introducera ett nytt koncept för Nyköpingsborna.
– Det har varit mycket jobb och mycket slit. Nyköping har inte varit lätt att etablera sig i men nu känns det som att vi har fått en bra kundkrets. Libanesiska rätterna är väldigt krävande och det är mycket röror och sallader som ska förberedas. Det är det som har gjort att det har tagit mycket tid.