Man döms för grov narkotikasmuggling

Mannen döms för grov narkotikasmuggling efter att ha fört in narkotika via flyg från Belgien till Skavsta.
Mannen döms för grov narkotikasmuggling efter att ha fört in narkotika via flyg från Belgien till Skavsta.

En man i 35-årsåldern döms till fängelse och utvisning för grov narkotikasmuggling efter att ha fört in narkotika till Skavsta.

Nyköpings kommun 10 oktober 2019 13:35

Narkotikasmugglingen upptäcktes när mannen anlände till Skavsta flygplats i Nyköping med ett flyg från Bryssel i Belgien. På Skavsta flygplats stoppades han av tullens personal då han verkade nervös när han gick genom det tullfilter som innebär att man inte har något att tulla. Det beslutades då av personalen att en kontroll skulle genomföras och vid kontrollen ska det uppstått misstankar om att mannen svalt narkotika. 

Vid en röntgenundersökning upptäcktes det att mannen hade 20 olika ämnen i kroppen. Under en läkarundersökning syntes det sen att han hade 18 kapslar narkotika i tjocktarmen. Kapslarna innehöll totalt 144 gram kokain. Narkotikan hade en renhetsgrad på 90 procent något som är särskilt högt enligt Nationellt forensiskt centrum. 

Mannen har i tidigare förhör berättat att resan till Sverige endast var ett stopp på vägen till Finland. Narkotikan hade han istället planerat att sälja i Finland. Ekonomiska problem ska enligt mannen ha varit orsaken till att han hade beslutat sig för att sälja narkotikan. Idéen till att sälja droger för att tjäna pengar hade mannen fått efter att ha pratat med några personer i Belgien. Mannen är tidigare ostraffad och har erkänt brottet. Han döms för den grova narkotikasmugglingen till fängelse i två år och fyra månader och utvisning. Mannen utvisas från Sverige eftersom han inte har någon anknytning hit och får tidigast återvända om 10 år. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa