Misstänks för brott – förlorar spindlar

Länsstyrelsen har beslutat att tvångsomhänderta fyra ormar och fem spindlar från deras ägare som sitter frihetsberövad.

En man som häktats för ett grövre våldsbrott har fått sina fem spindlar och fyra ormar omhändertagna av Länsstyrelsen.

En man som häktats för ett grövre våldsbrott har fått sina fem spindlar och fyra ormar omhändertagna av Länsstyrelsen.

Foto: Sören Andersson/TT

Nyköpings kommun2019-10-14 15:34

I Länsstyrelsens beslut anser man att de fyra ormar och de fem spindlarna kan betraktas som övergivna då dess ägare, en man i 50-årsåldern, frihetsberövats. Enligt uppgifter till myndigheten ska det inte finnas någon som kan ta hand om spindlarna och ormarna i mannens frånvaro. Utöver att mannen inte kan närvara fysiskt anser Länsstyrelsen även att ormarnas terrarium är för små. Djuren ska inte heller ha fått mat på två till tre veckors tid och det medför att djuren ska omhändertas, 

Enligt Sara Larsson, länsjurist, har det inte kommit in något överklagande i ärendet men mannen har tre veckor på sig att överklaga Länsstyrelsens beslut. 

Mannen sitter sedan i början av oktober frihetsberövad misstänkt för ett grövre våldsbrott och åtal i mannens ärende ska tidigast vara väckt den 22 oktober i år. En tid som kan komma att förlängas beroende på om det finns nog med underlag för att ett åtal ska kunna väckas i ärendet. 

Anledningen till att mannen häktats beror på att det brott som mannen misstänks för har en straffsats som kan leda till fängelse i två år eller mer samt att mannen, om han försätts på fri fot skulle kunna komma att påverka ärendet i något avseende. 

SN har under dagen försökt att kontakta Ulrike Segerström, vid Länsstyrelsens djurskyddsenhet, för att få uppgifter om vad som kommer att ske med de omhändertagna ormarna och spindlarna men hon har inte gått att nå för en kommentar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!