Ny elektronikbutik har öppnat i Nyköping

Under fredagen slog butiken Euronics upp dörrarna. Butiken är den enda i centrala Nyköping med ett center där företag kan köpa telecom.

Arsalan Sendi, Jamal Eid,och Robert Larsson ser ett behov av den här typen av butik i centrum.

Arsalan Sendi, Jamal Eid,och Robert Larsson ser ett behov av den här typen av butik i centrum.

Foto: Amanda Ekblad

Nyköpings kommun2019-11-23 10:48

Euronics är Europas största fristående fackhandel och det finns runt 90 butiker i Sverige. Att etablera sig i Nyköping är något som Jamal Eid som är en av ägarna till butiken haft i tanke länge.

– Vi är fyra som öppnar butiken, jag, min bror Ziad, Mikael Johansson och Arsalan Sendi som även jobbar som butikschef. Alla förutom Mikael kommer ifrån stan och har jobbat med telekom sedan 2006. Jag, Ziad och Mikael har sedan 2011 drivit flera butiker och har letat i flera år efter att hitta bra lokal i Nyköping, säger Jamal Eid. 

Euronics har flyttat in i Flash gamla lokal mittemot Dressman inne på Nyckeln. Valet att öppna i centrum blev för att de såg en efterfrågan. Något som skiljer butiken från övriga telecom-butiker är att Euronics är den enda som säljer tv-apparater i centrum. 

– Det finns ingen annanstans det går att köpa en tv i butik i hela centrum. Sen har flera operatörer lagt ner och det finns inget företags och businesscenter i centrum. Vi anser att det behövs en till som kan jobba med alla operatörer och vi erbjuder även skärmbyten och lagning av telefoner. 

Totalt har fyra personer anställts till den nya butiken. En satsning som görs är att se till att alla som köper en mobil också ska få gratis hjälp att starta den. Robert Larsson på Euronics tycker att personliga möten är viktiga vid försäljning av mobil och tv.

– Att kunna få en kontakt direkt istället för att behöva byta onödig kontakt via telefon. Alla ska få se ett ansikte först.

Uppdaterad med rättelse: 

Sedan 2015 har Elgiganten Phonehouse haft företagsförsäljning och ett businesscenter i gallerian Nyckeln. Det gör att Euronics inte är ensamma om företagscenter i centrala Nyköping. 

I butiken fixar Jamal Eid, Arsalan Sendi och Robert Larsson för fullt inför öppningen.
I butiken fixar Jamal Eid, Arsalan Sendi och Robert Larsson för fullt inför öppningen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!