Ny uppgift: De köpte Eberspächers lokaler

Nu står det klart att det är koreanskt kapital involverat vid förvärvandet av Eberspächers lokaler på Arnö.

Nyköpings kommun 3 oktober 2019 12:16

Enligt Fastighetsnytt ska det röra sig om sydkoreanska investerare som köpt Bråvikens hela fastighetsbestånd, tre logistikhallar i Nyköping, Norrköping och Jönköping för 1,8 miljarder kronor. 

I lokalen i Nyköping huserar Eberspächer i dagsläget men de hyr lokalen i andra hand av kommunen. 

Anna Selander, chef för samhällsbyggnadsförvaltningen, uppger att kommunen inte haft någon kontakt med de nya ägarna.

– Vi räknar med att hyresavtalet kommer att förbli oförändrat och kommer fortlöpande att uppdatera Eberspächer när det finns mer information att tillkännage, säger hon.

I dagsläget har kommunen ett hyresavtal som sträcker sig till årsskiftet 2030 där de betalar drygt 36,5 miljoner i kronor per år i hyra för logistikhallen.

Enligt Peter Wiman, analyschef på Savills, finns det ett ökat intresse för asiatiskt kapital att investera i Europa. Han anser att Storbritannien, och London i synnerhet, tidigare har lockat en stor del av det asiatiska kapitalet men i och med osäkerheten kring Brexit har intresset flyttats till andra marknader. Tyskland har till exempel passerat Storbritannien som den största marknaden mätt på transaktionsvolym. Det är därmed sannolikt att oron lett till ett ökat intresse för investeringar i de nordiska länderna.

– När det kommer till Norden och Sverige finns det en fortsatt ekonomiskt tillväxt, ett stabilt politiskt system med ordnade statsfinanser och en hög transparens vid fastighetsköp vilket ses som positiva faktorer vid investeringar, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa