Ny utbildning vid Framtidsgymnasiet

Barn- och fritidsprogrammet med inriktning pedagogiskt arbete blir ett nytt program på Framtidsgymnasiet från hösten 2020.

 "Vi startar Barn- och fritidsprogrammet för att där finns jobben", säger Ann-Sofi Forsberg rektor på Framtidsgymnasiet.

"Vi startar Barn- och fritidsprogrammet för att där finns jobben", säger Ann-Sofi Forsberg rektor på Framtidsgymnasiet.

Foto: Maja Edsö/Arkiv

Nyköpings kommun2019-10-13 11:02

– Vi ser en stor efterfrågan på utbildad arbetskraft från både förskola och skola i vår region. Därför är vi glada över att vår skola får möjlighet att bidra genom att utbilda ungdomar till dessa yrken där vi vet att det finns mycket goda chanser till jobb direkt efter gymnasiet, skolans rektor Ann-Sofi Forsberg. 

Barn- och fritidsprogrammet med inriktning pedagogiskt arbete är ett yrkesförberedande program och kan leda direkt till arbete som barnskötare eller elevassistent.

– Men för den som vill studera vidare finns möjligheten att lägga till kurser för att få högskolebehörighet, säger Forsberg.  

Hur många elever blir antagna? 

– Vi räknar med ett 20-tal elever.

Har ni rekryterat lärare?

– Vi har inte påbörjat den processen än, men det finns alltid en oro inför rekryteringar på grund av lärarbristen. Men just nu känns det väldigt bra och vi har redan några lärare som visat intresse, säger hon. 

Vilka andra utbildningar erbjuder ni?

–  Vi erbjuder ett industritekniskt program,  där vi utbildar svetsare och underhållsmekaniker. VVS- och fastighetsprogrammet, där eleverna blir VVS-montörer och kylmontörer. Dessutom finns introduktionsprogrammet där det finns möjlighet för elever som saknar godkända betyg från grundskolan att läsa upp sin behörighet till gymnasiet.

Skolan har idag 155 elever. 

– Vi har aldrig varit så här stora som idag och nu känns det kul att starta Barn- och fritidsprogrammet också för att lägga till ytterligare ett ben på skolan, säger hon.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!