Nyköpingsbo fick ta mot kunglig medalj

Bo Kuhlman fick under Civilförsvarsförbundets senaste stämma ta emot en kunglig medalj för sitt arbete inom förbundet.

Bo Kuhlman blir tilldelad medalj för sitt arbete inom Civilförsvarsförbundet.

Bo Kuhlman blir tilldelad medalj för sitt arbete inom Civilförsvarsförbundet.

Foto: Privat

Nyköpings kommun2019-11-19 21:03

Under Civilförsvarsförbundets stämma i Malmö den 12-13 oktober i år fick Bo Kuhlman ta emot en förtjänstmedalj i silver. Medaljen tilldelades för förtjänstfullt arbete inom förbundet. Bo Kuhlman berättar om hur det kändes att få ta emot medaljen. 

– Det kändes alldeles utomordentligt. Det är klart att det var en glädje att ta emot en sån medalj. Jag har hållit på i många år inom Civilförsvarsförbundet och Civilförsvarsföreningen här i Nyköping, säger Bo Kuhlman. 

Bo Kuhlman är nu vice ordförande för Civilförsvarsförbundets Distrikt i Södermanland. Tidigare har han också varit både ordförande och sekreterare i Nyköpings Civilförsvarsförening. 

– Jag började i Civilförsvarsföreningen i Nyköping i början av 90-talet så det är ganska länge sedan, berättar Bo Kuhlman.  

Civilförsvarsförbundet är en frivillig försvarsorganisation som arbetar med säkerhet i vardagen och vid kriser. Förbundets motto är att göra ett mångsidigt arbete för ett säkrare samhälle. Sedan förbundet startade är det en civil del av den svenska krisberedskapen. Civilförsvarsförbundet jobbar med att informera om civilberedskap, ofta i samarbete med räddningstjänst. 

Civilförsvarsförbundet i Södermanland startade i slutet av 1930-talet. Sedan dess har det utvecklats från att röra luftskydd till att idag röra flera säkerhet och beredskapsområden. Nyköpings Civilförsvarförening består av frivilliga som håller i kurser i självskydd och hjärt- och lungräddning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!