Ombads visa pass - döms för våldsamt motstånd

Mannen hotade att hämnas, spottade och knuffade polisen i bröstet.

Det var till Skavsta flygplats mannen anlände efter sin flygresa.

Det var till Skavsta flygplats mannen anlände efter sin flygresa.

Foto: Sandra Nordin

Nyköpings kommun2019-11-02 10:03

Det var i januari i år som 30-åring ombads uppvisa pass efter att ha kommit med ett flyg till Skavsta flygplats. Under en slumpmässig passkontroll ska mannen då ha uppmanats av polisen att visa sitt pass. Mannen ignorerade polisen och fortsatte gå. Polisen ska då gått ikapp mannen och ha knackat honom på axeln för att han skulle stanna. Men istället för att stanna till och visa sitt pass ska mannen istället ha exploderat av ilska.

Händelsen eskalerade till att polisen tvingades att brotta ner 30-åringen på marken och sätta handfängsel på honom. Mannen fördes in i väntarresten på flygplatsen där han ska ha sagt "du vet inte vem du har att göra med" och "det kommer att gå illa för dig" till poliserna. På vägen ut till polisbilen ska 30-åringen ha gjort ordentligt med motstånd för att sedan spotta på en av poliserna. Under färden till polisstationen ska mannen ha fortsatt hota poliserna.

30-åringen uppger i förhör att han kände sig trött efter resan och förnedrad när polisen ombad honom visa sitt pass. Han menar även att när polisen ska ha släpat ut honom från flygplatsen så fick han ont i ryggen och kände blodsmak i munnen och därför spottade på marken.

Mannen anser sig vara oskyldig men då incidenten styrks av övervakningsfilm och vittnesmål döms han för brotten.

Mannen döms till villkorlig dom för fyra fall av hot mot tjänsteman, två fall av våldsamt motstånd och två fall av förgripelse mot tjänsteman. Mannen döms även till dagsböter och att betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!