Omfattande stölder under träning

Patrik Berglin, klubbchef i Bissarna, manar nu till dialog mellan kommunen och föreningarna efter omklädningsrumsstölderna.

Fredagens stöld ska ha skett från ett omklädningsrum på Rosvalla. Stölden är bara en i raden av många under kort tid enligt Patrik Berglin, till företrädande klubbchef för Bissarna.

Fredagens stöld ska ha skett från ett omklädningsrum på Rosvalla. Stölden är bara en i raden av många under kort tid enligt Patrik Berglin, till företrädande klubbchef för Bissarna.

Foto: Sandra Nordin

Nyköpings kommun2019-11-24 17:46

I fredags inträffade stölden där 17 spelare i Bissarnas U-17 lag blev bestulna på jackor och mobiler från ett omklädningsrum på Rosvalla. Enligt Patrik Berglin är det inte första gången som föreningens medlemmar utsatts för stölder i samband med träningar.

– För två veckor sedan blev fotbollsgymnasiets elever utsatta för stölder. Tidigare år har vi kanske haft någon incident på ett år men nu har det eskalerat, säger han. 

Enligt Patrik Berglin ska det även finnas incidenter där någon tagit sig in när det funnits personer precis omkring eller i väldigt nära anslutning till omklädningsrummet.

– Då har de bara roffat åt sig saker och stuckit, säger han. 

Rosvalla har i dagsläget kodlås på dörrarna till sina omklädningsrum och det är via dessa dörrar som tjuvarna tagit sig in. Därför vill Patrik Berglin att det görs en översyn över koderna och vem som har tillgång till dem. Han anser även att det vore bra om man ser över möjligheten att installera kameror i korridorerna.

– Hittills har kommunen inte haft någon kontakt med oss efter att stölderna men nu börjar vi känna att det är så pass ofta att det går ut över medlemmarna och vår förening, säger Patrik Berglin.

Han är osäker på om det finns en polisanmälan i ärendet då det inte är klubben som drabbats själva utan spelaren som privatperson.

– Det hade varit annat om det var bollar eller annan materiel som de stulit då hade vi kunnat anmäla men när det är våra spelares värdesaker måste de göra egna polisanmälningar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!