Polisen hoppas på tips efter bilbränder

En kraftig bilbrand utbröt på en parkering i Brandkärr sent på torsdagsnatten. En person sågs springa från platsen men polisen har inte kunnat identifiera någon misstänkt.

Flera bilar förstördes i en förmodat anlagd brand sent på torsdagskvällen.

Flera bilar förstördes i en förmodat anlagd brand sent på torsdagskvällen.

Foto: Pontus Stenberg

Nyköpings kommun2019-09-27 16:41

Bilen stod på parkeringsplatsen på Brandkärrsvägen 114. Ytterligare två bilar antändes. Två bilar bärgades från parkeringen redan under natten. 

Larmet kom till SOS klockan 23 10 och räddningstjänsten var snabbt framme och kunde hindra lågorna från att sprida sig ytterligare. 

Polisen misstänker att branden var anlagd. Under natten uppgav polisens vakthavande befäl att ett vittne hörde en kraftig smäll och såg en person springa från platsen kort innan branden bröt ut. 

Branden tycks ha startat i en Volkswagen av årsmodell 2008. En Audi, årsmodell 2004 som stod bredvid blev också utbränd. 

– Bilägarna är underrättade, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Polisen misstänker att branden är anlagd och hoppas att personer som gjort iakttagelser hör av sig.

– Det är nästan bara den vägen som vi kan klara upp de här brotten. Vi gör sällan några kriminaltekniska undersökningar vid bilbränder, det finns inte mycket spår efter allt skum och vatten,. Det är dålig uppklarningsprocent på bilbränder, säger Thomas Agnevik.

Bilpyromanerna jobbar vanligtvis enligt ungefär samma mönster, säger han.

– De krossar en ruta, slänger in brandfarlig vätska, tänder på och springer.

Enligt statistik från MSB, myndigheten för samhällsskydd och beredskap, minskade antalet anlagda bilbränder i landet under förra året.  Det sätts i relation till en topp år 2015-2017.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!