Restaurang bjuder hemlösa på mat

I takt med att det blir kallare ute väljer Alanya restaurang och pizzeria att hjälpa de utan hem. Varje måndag och fredag fram till jul får hemlösa äta mat och värma sig på restaurangen.

Hakan Öztürk och Elif Kayacan jobbar tillsammans på restaurangen.

Hakan Öztürk och Elif Kayacan jobbar tillsammans på restaurangen.

Foto: Amanda Ekblad

Nyköpings kommun2019-11-28 15:32

Selman Tasman äger Alanya Restaurang och Pizzeria vid Teatertorget i Nyköping och har tidigare engagerat sig genom att ge hemlösa mat. 

– Jag vill fortsätta med det här för att göra skillnad. De hemlösa ska inte vara utan mat under den här tiden på året, säger Selman Tasman. 

Han driver restaurangen sedan förra hösten och har jobbat inom restaurangbranschen i 15 år. Varje måndag och fredag framt till jul kommer de hemlösa kunna få äta husmanskost och pizza. Förutom lunchen ingår det även, salladsbuffé, dricka och kaffe. 

Alanya restaurang och pizzeria har spridit sitt initiativ genom att lägga ut ett inlägg på sin egen Facebooksida. 

– Vi kollade precis och det var 169 personer som hade delat det, så det är kul att det sprids. Vi väntar nu och jag hoppas att det kommer några och äter mat, säger Elif Kayacan som är anställd på restaurangen. 

Beroende på vad initiativet får för genomslag funderar personalen på att fortsätta att erbjuda gratis mat även efter jul. Att det kan finnas personer som utnyttjar tillfället för att kunna få gratis mat är personalen medveten om, men tycker ändå det är värt det. 

– Det finns säkert en sådan risk men vi måste ta den för att kunna hjälpa de som verkligen behöver mat. Vi kommer bemöta alla på ett bra sätt och de är väldigt välkomna. Det spelar ingen roll hur många gånger de kommer hit och äter lunch, säger Elif Kayacan.  

Alanya restaurang och pizzeria har funnits sedan oktober 2018.
Alanya restaurang och pizzeria har funnits sedan oktober 2018.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!