Ryanairs kabinpersonal: "Jag blir arbetslös"

Ryanairs nedläggning kom som en chock, berättar en flygvärdinna som arbetat för bolaget i flera år. "Den 28 mars jobbar vi vår sista dag".

Över hundra personer i kabinpersonalen blir drabbade när Ryanair lägger ner sin bas på Stockholm Skavsta Flygplats.

Över hundra personer i kabinpersonalen blir drabbade när Ryanair lägger ner sin bas på Stockholm Skavsta Flygplats.

Foto: Jens Alvin

Nyköpings kommun2019-12-04 18:38

SN har under onsdagseftermiddagen talat med en av Ryanairs anställda som har arbetat som flygvärdinna med bas på Skavsta under flera års tid. Enligt henne berör beskedet om Ryanairs nedläggning cirka hundra personer i kabinpersonalen och cirka femtio piloter som alla har bas i Nyköping.  

Vad innebär beskedet för dig?  

– Att jag blir arbetslös. Jag har en sambo och vi varken kan eller vill flytta härifrån, säger hon. 

Har de erbjudit er något annat?

– Ja, vi har blivit erbjudna att bli förflyttade till England, Irland och Tyskland. De flesta brukar vilja till Spanien, Portugal eller Italien, men de baserna har det hittills inte varit tal om, säger hon. 

Hur fick du beskedet?

– Jag fick reda på det genom en chattgrupp. Jag är chockad, men samtidigt har vi i personalen haft något på känn de senaste månaderna, säger hon. 

Enligt flygvärdinnan hölls ett informationsmöte för kabinpersonalen under onsdagen och hon beskriver hur flera av hennes kollegor känner panik.  

– Det är särskilt stressande för kollegorna som är par och där båda arbetar i kabinen och som nu blir av med jobbet samtidigt eller tvingas att flytta. 

Hur känns det för dig? 

– Jag vet inte, allt kom så plötsligt, men det är så klart stressande för nu måste jag söka ett nytt jobb. Vår sista arbetsdag är den 28 mars. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!