Skolchefen slutar – har fått ny tjänst

Henrik Eriksson, utbildningschef för gymnasieskolan och grundskolan årskurs 7-9 i Nyköping, slutar. Enligt det mejl SN tagit del av lämnar han sin tjänst om tre månader för ett "uppdrag som överträffar hans vildaste fantasier."

Henrik Eriksson har via ett mejl meddelat att han kommer att sluta som  utbildningschef för Nyköpings kommun.

Henrik Eriksson har via ett mejl meddelat att han kommer att sluta som utbildningschef för Nyköpings kommun.

Foto: Jens Alvin

Nyköpings kommun2019-11-09 19:57

Eriksson har haft jobbet som utbildningschef inom Nyköpings kommun i närmare sex års tid. Att han lämnar sin tjänst uppger han i mejlet beror på att han erbjudits ett uppdrag som "överträffar hans vildaste fantasier" och som han "inte trott skulle vara en möjlighet". Vidare skriver han att han kommer att lämna sin nuvarande tjänst om tre månader. 

Under Henrik Eriksson tid har det skett en rad större förändringar inom skolväsendet i kommunen, bland annat sammanslagningen av Nyköpings högstadium och samorganisationen av Nyköpings gymnasium. Förslag som väckt starka reaktioner på många olika håll i Nyköping.

Eriksson anser i mejlet att det inledande stadiet har passerat och menar att det är dags för någon annan att axla rollen att driva förändringsarbetet in i den nästkommande fasen.

I en tidigare intervju när Henrik Eriksson tillträdde som högstadierektor fick han frågan av SN:s reporter om vad han trodde att han skulle komma att göra om tio år. 

Svaret som tidningen fick då var att Eriksson hoppades på att jobba med skolledarskap och coachning. Han hoppades även att andra branscher såg den potential som fanns hos arbetsledare i utbildningsvärlden.

SN har sökt Henrik Eriksson för en kommentar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!