Stora visioner och planer för Sunlight hotell

Sunlight hotell blickar framåt efter att ha renoverat stora delar av hotellet. Nästa projekt blir att bygga en takterrass med pool och bar.

Marjorie Castro och Jonas Svanberg jobbar tillsammans för att fortsätta utveckla Sunlight.

Marjorie Castro och Jonas Svanberg jobbar tillsammans för att fortsätta utveckla Sunlight.

Foto: Amanda Ekblad

Nyköpings kommun2019-11-19 17:37

I år har Sunlight byggt om reception, restaurang och bar. Tidigare i år öppnade restaurang Klara som ska hjälpa till för att göra hotellet ännu attraktivare. 

– Vi har brutit ut restaurangen som ett varumärke. Tidigare var det Sunlights restaurang men nu har vi valt att döpa om den till restaurang Klara. Restaurangen är inte till bara för hotellgäster utan vi vänder oss till allmänheten, berättar Jonas Svanberg som är VD för hotellet. 

En nyhet är också att Marjorie Castro har tillträtt som ny hotellchef sedan en dryg månad tillbaka. 

– Jag tycker att det är jätteroligt att vara på plats och ser en väldigt stor potential med hotellet. Jag tycker att man redan gjort en otroligt utvecklande resa. Samtidigt ser jag en enorm potential till att kunna utveckla kompetensutvecklingen hos personalen och strategier för hur hotellet kan utvecklas ytterligare, berättar Marjorie Castro. 

I år omsätter hotellet 54 miljoner något som är en dubblering av omsättningen sedan 2014. 

– Den nya målsättningen och förhoppningen vi har är att kunna höja oss till 70 miljoner i omsättning. Det blir en utmanande resa som vi måste jobba med på alla plan för att kunna förbereda hotellet, för att kunna arbeta med en kapacitet som det innebär, säger Marjorie Castro. 

När den övriga renoveringen blev klar så valde Sunlight att investera i en ny lounge. 

– Tanken är att gästerna ska vilja komma hit för det är en skön miljö att vara i. En ökad omsättning kommer inte av sig själv utan det handlar om att vi måste utveckla vårt erbjudande utåt, säger Jonas Svanberg.   

Nästa projekt är att bygga en takterrass med två pooler och en bar med utsikt över Nyköping. Hittills är projektet bara i starten och konstruktörer undersöker om konstruktionen tål det. 

– Det är nästa grej som vi kommer satsa på när det gäller hotellet. Det tror jag kommer bli ett otroligt bra komplement till vår verksamhet som både kommer dra mer gäster och förhoppningsvis ännu mer lokalbor. Sunlight ska vara det självklara valet när man vill skapa relationer, nätverka och fördriva tid under härliga omständigheter, berättar Jonas Svanberg.   

En annan yta som Marjorie Castro och Jonas Svanberg tittar på att göra större, är spaavdelningen. 

– Vi håller även på och tittar på en eventuell utökning av spa och hur man kan lägga till några behandlingsrum och en större relaxyta, säger Marjorie Castro.

Marjorie Castro hoppas kunna lägga till fler rum i Sunlights spa.
Marjorie Castro hoppas kunna lägga till fler rum i Sunlights spa.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!