Trots reservationer – ridanläggning klubbad

Som väntas togs investeringsbeslut om ridanläggningen vid Flättna vid måndagens kommunstyrelse, men flera partier reserverade sig.

Här ska den nya ridanläggningen ligga. Investeringsbeslutet fattades i kommunstyrelsen på måndagen.

Här ska den nya ridanläggningen ligga. Investeringsbeslutet fattades i kommunstyrelsen på måndagen.

Foto: Jens Alvin

Nyköpings kommun2019-11-05 22:45

79 miljoner ska den nya ridanläggningen kosta, inklusive solceller. De styrande partierna fick igenom förslaget, medan fyra oppositionspartier reserverade sig.

Sverigedemokraterna ville se ett betydligt billigare alternativ och krävde återremiss.

– Även om kostnaden ökar genom att skicka tillbaka och få ett nytt underlag är vi helt övertygade om att man kan kapa stora summor på investeringen. Det här är en lyxanläggning, säger SD-gruppledare Malin Karlsson.

Hon tycker att så länge driftsform och kostnader för det saknas, att man inte fått underlag på vad som finns i kommunstyrelsens ofördelade investeringsmedel så är det svårt att se att kommunen har råd.

– Alla förväntas ha råd att rida här. Om man inte har driftsform klar finns risk att det blir för dyrt för folk att kunna rida. Det är viktigt för oss att det passar allas plånböcker, inte bara dem som är rika, säger Karlsson.

Även Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna reserverade sig skriftligen.

– Man bygger inte huset först och kollar om man har råd sedan. Jag tycker det hade varit klokt att ta ett omtag för att se över kostnaderna, säger Anna af Sillén, M-gruppledare.

Hon hade gärna även sett en samverkan med Stjärnholm, bara några kilometer bort mot Oxelösund.

Kommunstyrelseordförande Urban Granström (S) såg fram emot byggstart i januari.

– Oppositionen tror det går att få för halva priset, men det tror jag inte på. Det är samma som att säga att man inte prioriterar bygget, sa Granström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!