Nytt samarbete – få fler lokaltidningar till priset av en

Få 40 nyhetsappar och nyhetssajter till priset av en. Det blir snart verklighet genom ett nytt samarbete mellan Sörmlands Media, där bland annat Södermanlands Nyheter ingår, och tre andra mediebolag.

14 maj 2017 12:00

Snart kan den som har eller köper en digital prenumeration på Eskilstuna-Kuriren, Strengnäs Tidning, Katrineholms-Kuriren eller Södermanlands Nyheter även få tillgång till nyhetssajter och appar som drivs av Hallpressen, VK media och Mittmedia. Det betyder att den som tecknar en digital prenumeration inte bara har tillgång till alla Sörmlands Medias tidningar, utan även kan läsa lokalnyheter från Umeå i norr till Markaryd i söder.

I och med samarbetet får alla mediehusens kunder tillgång till allt låst innehåll på titlarna som ingår i nätverket, utan extra kostnad. Det så kallade plus- och premiummaterialet, utom e-tidningen, går då att läsa på samtliga sajter.

‒Det blir en fin service till våra läsare och kunder. Prenumeranter får tillgång till fler lokala nyheter utan att behöva betala mer. Vi ser fram emot detta samarbete och hoppas förstås att fler nappar på samma upplägg. Vi är alla starka men tillsammans blir vi ännu starkare och vi måste alla ta betalt för den journalistik vi gör, säger Jimmie Näslund, vd för Sörmlands Media där Eskilstuna-Kuriren, Strengnäs Tidning, Katrineholms-Kuriren och Södermanlands Nyheter, ingår.

Mittmedia ger bland annat ut VLT, Nerikes Allehanda, Gefle Dagblad och Östersunds-Posten. I VK media ingår Västerbottens-Kuriren och Folkbladet. Hallpressen består bland annat av Jönköpings-Posten och Smålands-Tidningen.

Tanken är att funktionen ska börja fungera någon gång efter sommaren.

Varje mediehus behåller sina egna intäkter och kunddata. I framtiden kan även fler mediekoncerner komma att ingå i samarbetet.

‒Det pågår diskussioner med fler. Det ska bli väldigt spännande att se vad som händer, säger Jimmie Näslund.

Den som redan nu har en pappersprenumeration på någon av tidningarna får det nya paketet per automatik. Under tisdagen lanserade Sörmlands Media också sina nya appar och ett speciellt surfpaket för 99 kronor som i höst alltså kompletteras med tillgång till flera andra lokaltidningsappar och sajter.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Hanna Oscarsson