Barnet, som har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, satt och arbetade tillsammans med sin stödresurs när den åtalade skolpersonalen kom in klassrummet och slet av barnets keps.
Den anställdes agerande ska ha lett till att barnet blev mycket upprört och gömde sig bakom ett skåp, varpå hen slet ut barnet så att det, enligt anmälan, slängdes in i en whiteboardtavla. Därefter ska barnet ha legat på golvet och sparkat på skolpersonalen, som då ska ha sagt "sparkar du på mig sparkar jag på dig" och sedan sparkat på elevens ben, enligt barnet och barnets stödresurs vittnesmål.
Den anställde nekar till misshandeln och menar att hen bara föst barnets fot åt sidan.
I polisförhör har den åtalade skolanställde sagt att anledningen till att hen inte först bad barnet ta av kepsen själv berodde på att "det inte är läge för det med den här eleven pga hens diagnoser".
Händelsen ska ha inträffat på en skola i östra Sörmland under våren.
Efter att föräldrarna polisanmält händelsen ska rektorn enligt uppgifter i polisutredningen ha uttalat sig om att det var onödigt att polisanmäla och sagt att det kunde skada rektorns rykte. Rektorn har heller inte velat delta i utredningen som vittne. Enligt uppgift till tidningen ska den åtalade även arbeta kvar på skolan.
Åklagare Adolf Moberg Oleszkiewicz, som hanterar ärendet, uppger att skolan inte har utgjort något hinder i utredningen, men att han inte kan svara på varför rektorn inte velat vittna eller uppge personnummer i anslutning till utredningen.
– Det kan ju finnas flera orsaker till rektorns ställningstagande. Det enda jag kan säga är att jag inte tidigare varit med om att en rektor inte vill uppge personuppgifter eller så, säger Adolf Moberg Oleszkiewicz.
Tidningen har sökt rektorn som inte vill låta sig intervjuas, utan istället svarar i ett mejl:
"Jag vill inte kommentera åtalet eftersom det nu pågår en rättslig process. Våra rutiner är att stänga av personalen med lön till dess att vi bringat klarhet i vad som har hänt. Det görs i intervjuer i samarbete med elevhälsan och HR-avdelningen. Vi har haft möten med vårdnadshavare, med eleven och med den åtalade. Den åtalade arbetar inte kvar med elevgruppen."
Datum för rättegången mot skolpersonalen är den 30 augusti.
Det utsatta barnets föräldrar har getts möjlighet att uttala sig i artikeln men avböjer att kommentera.