Tonårsflicka försvunnen – utan mobil och plånbok

En tonårsflicka försvann från bostaden i östra Sörmland under natten till lördagen. Föräldrarna är oroliga och vill inget hellre än att få hem sin dotter. "Hon är ett sårbart autistiskt barn som behöver hittas för sitt eget bästa", säger mamman.

Missing people är inkopplat men har ännu inte genomfört någon sökinsats, i brist på tips om var den försvunna flickan kan vara.

Missing people är inkopplat men har ännu inte genomfört någon sökinsats, i brist på tips om var den försvunna flickan kan vara.

Foto: TT

Östra Sörmland2023-03-15 18:43

– Vi vill bara att vår dotter kommer tillbaka. Att hon kan kontakta oss så att vi får hem henne, säger mamman.

Tonårsflickan är försvunnen sedan natten till lördagen. Hon hade på sig mörka kläder och en svart vinterjacka med en pälsliknande remsa längs huvan. Hon är mörkhårig och har glasögon. Kvar i hemmet finns hennes mobil och plånbok.

– Vi vet inte vad som har hänt och är oroliga. Hon har inte försvunnit någon gång tidigare, säger pappan.

I samband med försvinnandet sågs en bil lämna platsen. Föräldrarna tror inte att dottern är kvar på hemorten, utan befarar att hon har åkt iväg med någon.

– Hon är inte bara en tonåring som gett sig av, hon är ett sårbart autistiskt barn som behöver hittas för sitt eget bästa. Hon tror alltid gott om andra och har svårt att förstå att alla människor inte alltid är snälla, förklarar mamman.

Föräldrarna har kontakt med polisen – som under helgen letade efter flickan i områden som hon kunde tänkas befinna sig, utan att hitta något.

Även Missing people är inkopplat. Men det behövs ett avgörande tips för att en sökinsats ska kunna göras.

– Hon är nog inte kvar (på hemorten, red anm.), så vi vet inte var vi ska leta, säger Magnus Idebro, verksamhetsledare från Missing people.

En förundersökning har inletts. Det bekräftas av åklagaren Madeleine Bergdal som på onsdagsmorgonen inte ville uttala sig i ärendet.

Fotnot: Det finns en uppdaterad artikel om försvinnandet, där kammaråklagare Eva Wintzell från Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet berättar att försvinnandet nu utreds som människorov. Den artikeln hittar du här.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!