Äldre kvinna släpade ut rykande TV på balkongen

En äldre kvinna, boende på Pilos väg i Nyköping, handlade mycket rådigt och släpade ut sin TV-apparat på balkongen när den började ryka tidigt på söndagseftermiddagen.

Övrigt2003-09-14 15:22
När kvinnan slagit på TV:n för att titta på ett program dröjde det inte länge förrän det började ryka från apparaten. Hon drog då snabbt ur sladdarna till TV:n, släpade ut den på balkongen och stängde balkongdörren innan hon ringde länsalarmeringscentralen.

Strax efter att kvinnan dragit ut TV:n på balkongen började den brinna kraftig. När Sörmlandskustens räddningstjänst kom till platsen brann det på hela balkongen. Branden hade också börjat sprida sig till balkongen ovanför.

Hettan från branden på balkongen gjorde också att den yttre rutan i lägenhetens balkongfönster sprack, men några invändiga skador på kvinnans lägenhet blev det inte efter branden i TV-apparaten.

Jourhavande brandmästare vid Sörmlandskustens räddningstjänst berömmer kvinnan för det mycket rådiga ingripandet när hon drog ut den rykande TV-apparaten på balkongen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om