Äldrevården får 9,1 nya miljoner

Nyköpings kommun satsar ytterligare 9,1 miljoner kronor på äldreomsorgen, en förstärkning som räknat i personal motsvarar 30 årsarbetare.

Övrigt2004-03-01 23:18
Beslutet att förstärka kommunens äldreomsorg med 9,1 miljoner kronor togs av kommunstyrelsen på måndagseftermiddagen. Göran Forssberg (s), kommunstyrelsens ordföran-de, var efteråt mycket nöjd med att äldreomsorgen kunnat tillföra en så kraftig resursförstärkning.
Förhoppningen är att de här pengarna ska stärka bemanningen inom hela äldreomsorgen, säger han.

Exakt hur de extra 9,1 miljonerna ska fördelas mellan kommunens tolv äldreboenden är för tidigt att säga, konstaterar Göran Forssberg, men tillägger att avsikten är att personalförstärkningen ska börja märkas ute i verksamheten så fort som möjligt.
Förstärkningen gäller från och med i dag.

Om personalförstärkningen inom kommunens äldreomsorg kan lösas bara genom att nuvarande personal går upp i arbetstid, eller om det också kan bli aktuellt med nyanställningar, vågar Göran Forssberg på måndagen inte säga något definitivt om.
Men jag tror inte att det går att lösa en så kraftig förstärkning utan att göra nyanställningar, menar han.

Måndagens beslut om ytter- ligare miljoner till äldreomsorgen ändrar också förutsättningarna för de personalnedskärningar som tidigare aviserats på tre äldreboenden: Rosenkällagården, Hållet och Väverskan. Där är personaltätheten 0,64 per boende, vilket är högre än den minimibemanning på 0,5 per boende, under dagtid, som gäller på de övriga äldreboendena i kommunen.
Nedskärningarna på Rosenkällagården, Hållet och Väverskan skulle beröra cirka 25 anställda och beräknades ge en besparing på sju miljoner kronor. De 25 berörda skulle erbjudas jobb i en vikariepool.
Exakt vad som händer med nedskärningsplanerna på de tre äldreboendena går dock ännu inte att säga, konstaterar Göran Forssberg, och tillägger att det nu är upp till de verksamhetsansvariga ute i äldreomsorgen att göra en resursfördelning, så att de nya pengarna kommer till bästa nytta.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om