Alex Sarihan är en av delägarna till företaget som tar över efter Kolgrillsbaren. Han har jobbat på pizzeria La Piazza i Trosa, och driver sedan ett halvår tillbaka pizzeria Pandora i samma stad tillsammans med en kollega. Men restaurangen i Gnesta kommer inte bli en kopia av någon utav dem utan något annat.
– Vårt koncept är lite orientaliskt – turkiska, kurdiska, arabiska och svenska rätter, säger han.
Eftersom det finns en kolgrill i lokalen är tanken att jobba mycket med den, dessutom ska en hel del krut läggas på lunchen.
– Det blir husmanskost, men inte bara svensk mat utan också utländsk, tio olika såser, tio olika sallader, soppa och tårta. Det går också att välja kebabtallrik.
På menyn kommer det även att finnas pizza. Att det redan finns ett antal pizzerior i Gnesta är ingenting som oroar Alex Sarihan. Han har tidigare jobbat på ett par av dem, och säger att menyn och pizzorna på den nya restaurangen kommer att tala för sig själv.
– Innan jag gör en meny brukar jag kontrollera andra restauranger i området.
Sju, åtta personer har anställts för att driva restaurangen, och just nu arbetar ett par personer med att renovera lokalerna inför öppningen som blir i början av februari. Medan det pågår är Alex Sarihan redan på väg mot nästa mål.
– Vi vill öppna fem, sex, sju ställen i Sörmland. Efter Gnesta tänkte vi öppna i Mariefred, vi håller på och fixar en lokal där, säger han.
Shakib Bahanan, en av de två franshisetagare som drivit Grekiska kolgrillsbaren under de senaste sju åren upplevde att det var svårt att få konceptet att gå runt i Gnesta.
– Det är dyrare att driva franchise, fler avgifter att betala, det är inte tillräckligt med folk där, säger han.
Själv funderade han aldrig på att starta någon annan restaurang i lokalerna i Gnesta.
– Jag har jobbat med Grekiska i 15 år, kanske går jag vidare med samma koncept nånstans i Stockholm, säger han.