Polisen skriver i ett pressmeddelande att personen greps efter det att "en mycket stor mängd förundersökningsmaterial har bearbetats".
Personen är enligt Åklagarmyndigheten en man och han anhölls i går. Senast onsdag den 26 april ska åklagaren fatta beslut om han ska begäras häktad eller inte.
– Något mer har vi inte att säga just nu. Åklagare Hans Ihrman som är förundersökningsledare är inte tillgänglig för media, säger Annika Collin, pressansvarig på myndigheten.
Inte heller Säpo lämnar någon mer information om anhållandet.
– Jag kan bekräfta att en person är gripen inom ramen för den här utredningen, säger Simon Bynert, pressekreterare på Säpo, till TT.
I övrigt hänvisar Bynert till förundersökningssekretess.
Enligt tingsrätten i Stockholm misstänks mannen för terroristbrott, vilket framgår av det förordnande som skickats till hans försvarare, advokaten Karl Harling.
– I det här läget har jag bara en kommentar och det är att jag kan bekräfta att jag har blivit förordnad som försvarare, säger han till TT.
TT: Har du träffat din klient?
– Ingen kommentar till det heller, i nuläget.
Sedan tidigare sitter den misstänkte gärningsmannen Rakhmat Akilov häktad, misstänkt för terroristbrott.
Ytterligare en annan man anhölls en tid efter dådet men åklagaren hävde anhållandet eftersom misstankarna försvagats. Mannen togs ändå i förvar eftersom det finns ett tidigare beslut om att han ska utvisas.
Terrorforskaren Magnus Ranstorp säger att det är "anmärkningsvärt" att polis och åklagare varken uppger brottsmisstanke eller misstankegrad.
– Det ska de ju göra, säger han till TT.
Varför polis och åklagare nu är så extremt hemlighetsfulla går det bara att spekulera i.
– Det kan vara så att de inte vill säga någonting för att det kan finnas ytterligare personer som är misstänkta. Då vill man inte flagga för tydligt för dem att de är under lupp.
Ranstorp hoppas att det kommer att hållas en presskonferens angående anhållandet.
– Det är ju viktigt att man klargör i sådana här fall vad det är som sker så att det inte blir några oklarheter.
Sedan i morse har Stockholms landsting avslutat det stabsläge som påbörjades efter terrordådet. Av de 15 som skadades i attacken är det nu bara en person som fortfarande vårdas på akutsjukhus, dock ej på intensivvårdsavdelning.
Den krisstödstelefon som varit öppen dygnet runt sedan dådet kommer att hålla öppet fram till och med den 7 maj. Dock begränsas öppettiderna till 8-16 varje dag. Övriga tider hänvisas personer i behov av stöd till 1177 Vårdguiden som har öppet dygnet runt.