Dean vann över Nato i mat

Dean Vickman från Trosa vann förstapris i den stora matlagningstävlingen International Military Team Grand Prix utanför London. Sjötunga stod på vinnarmenyn. Så jäkla skönt att vinna är vinnarens kommentar.

Övrigt2007-11-03 16:43
Du tävlade ihop med kollegan Malin Persson. Varför vann ni?
Ja, för det första var det bra coaching från Carl Almgren från Team Culinar som tillhör militära kocklandslaget.
Vi hade en välkomponerad meny. Vi var de enda som använde sjötungan, de andra lagen körde bara fläskfilé.
England kom tvåa, USA trea och Ungern fyra.

Beskriv känslan av att vara mäktigare än Nato!
Haha, obeskrivligt, det är...svårt att förklara. Det har varit mycket jobb så det var jäkla skönt att vinna och representera Sverige som värnpliktig.
Värnplikten gör han på flottans stabsfartyg HMS Visborg.

Vad fick vinnaren för pris?
Äran, sedan fick vi fina guldmedaljer och en glastrofé där det står att vi var best in class.

Hur har ni lärt er laga så bra mat i lumpen?
Vi är utbildade kockar från början, sedan har vi gått på Mintes som är flottans kockskola.

Råvarorna verkade lyxiga, får man så dyr mat i det militära?
Vi har väldigt mycket bättre mat än armén och flygvapnet. Flottan har 64 kronor om dagen per person. Man kan laga snålt en dag för att få det finare nästa.

När muckar du?
Den 7 december.

Ska du bli kock på Operakällaren då?
Det finns mycket planer. Jag blev erbjuden att vara med i Team Culinar. Då är man med och tävlar på OS och i VM, det är jättestort.
Tävlingen genomfördes den första november.

GULDMENYN:
Huvudrätt: Brynt sjötunga fylld med dragon, chili och proschutto med en marsalasås, karamelliserade morötter och haricots verts, potatis och vitlökscréme, chevize på pilgrimsmussla med lime gravad fläskfilé, syltad svamp och en portvinsreduktion.
Dessert: Ljummen Chokladfondant fylld med vindruvor, äpple och pinjenötter, basilika tryffel morotspuré, isad citronsoppa samt en sockerkaramell.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!