Deras bord är uppskattat
Catarina Isaksson och Michael Mike Lue på restaurang Qvarnen i Nyköping är glada. Den tredje kompanjonen, Jeanette Persson, är säkert glad hon också trots att hon var sjuk den här dagen. Restaurangen är nämligen utvald till Sveriges Bästa Bord 2005.
Man vill vara så bra i sitt arbete att man kommer med, säger Mike.
Sedan 2001 har Qvarnen varit med i Vägarnas bästa.
Genom Vägarnas bästa får vi kontakt med folk som reser, säger Mike.
Sveriges Bästa Bord är en restaurangguide där några av Sveriges främsta köksmästare har stått för urvalet.
Och det går inte att köpa sig in vilket är viktigt för trovärdigheten, poängterar Mike.
Catarina menar att bara det faktum att de är med är stort. Det går inte att ta miste på glädjen hos de två.
Ägartrion har drivit restaurangen under fem år. Fortfarande är den mycket av företagens representationsrestaurang i området.
Men vi arbetar för och hoppas att fler än företagskunder ska komma till oss, säger Catarina och Mike. Vi hoppas att de som inte upptäckt oss tidigare ska göra det nu.
Vad gör man då för att få framgång?
Vi byter meny ganska ofta och förbättrar den, förklarar Catarina. Många kommer ofta från vissa företag och det är viktigt att de kommer tillbaka. Vi vill bjuda gästerna på en helhetsupplevelse. Miljön är mycket fin och den kommer inte att förändras. Det vi kan jobba med för att bli bättre är att utbilda personalen, men det är svårt i ett så litet företag. Dagen, kvällen och morgondagen avhandlas under en gemensam lunch för personal och ägare. Dessutom blir det många samtal mellan kompanjonerna, där Catarina och Mike är kockar och Jeanette svarar för serveringsdelen.
Vi blir inte osams. Vi tar till oss de andras idéer och när alla kompanjonernas idéer stämmer då blir det Qvarnen, säger Catarina.
Mike fick sin kockutbildning i engelska flottan och arbetade där under ett antal år innan han kom till Sverige. I Nyköping har han varit sedan 1982 och trivs jättebra.
Catarina kommer från Nyköping. Först studerade hon teknik och ekonomi innan hon kom på hur roligt det var med matlagning och utbildade sig till kock i Oskarshamn.
Hur ska ni gå vidare?
Det finns alltid saker att utveckla. Det känns som att vi är nystartade trots de fem åren. Utbildning för personalen är en sak. Kanske kan vi också en dag ha en utbildad kock till. Vi är som en familj med en väldigt lojal personal som ställer upp med kort varsel och som själva ordnar ersättare när någon blir sjuk, säger Catarina Isaksson.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!