13-åriga Suleiman Nasmeh är med för andra året.
– Förut var jag rädd för att gå ut på djupt vatten men nu har jag lärt mig att simma, säger han och hoppar i vattnet, som är 20 grader, något kallare än förra årets 23.
Simskolan har pågått i fyra veckor. Vissa har varit med hela perioden, andra kortare tid. Hit kommer folk barn från Sparreholm, Björnlunda, Laxne och många sommarboende.
Anna Westerberg har haft alla sina tre barn här. I år deltar fjortonåringen, som tagit elitmärket, för sista gången.
– Det är en jätteförmån att vara med. Det är inte så vanligt med en simskola utomhus. Barnen får en helt annan vattenvana i en sjö med sandbotten. Vissa tycker att det är läskigt men de överkommer sin rädsla och det är bra, säger hon.
De allra yngsta får lära sig att doppa huvud och näsa under vatten. Det viktigaste är att det ska vara kul och att de överkommer rädslan för vatten. De äldre får bland annat lära sig att simma rygg, två kilometer, livräddning, klädsim, kasta livboj och allmänt badvett.
Förra året var det många nyanlända barn från asylboendet Solbacka med på simskolan. I år är det färre, sedan boendet lades ned för fyra månader sedan. Men några har blivit en viktig del av verksamheten på Stjärnhovs IK, inte minst simskolan. En av dem är simläraren Bashar Sahyouni, som också hjälper till med översättning för de barn som inte kan svenska.
– Flera kunde inte simma tidigare. Vissa har tagit sig till Europa med båt mellan Turkiet och Grekland och var rädda för vatten. Vi har fått ta det lite lugnare med dom.
Ordförande i Stjärnhovs IK, Kerstin Andersson håller kontakten med många som bodde på Solbacka. Flera av dem har nu fått avvisningsbeslut.
– Det är sorgligt att vara med om. Det är lätt att ordna utflykter och hjälpa till att samla in kläder. Men det är jättemycket svårare att hjälpa till att överklaga besluten från Migrationsverket.