En poäng räcker för Gnesta

Kampen om en plats i alltvåan efter helgerna fortsätter för Gnesta IK:s del efter det att man i näst sista omgången spelat 55 (11, 23, 21) mot redan klara Hanviken/Tyresö. Poängräddare för Gnesta Bluewings blev rutinerade backen Per Landén, som blev tvåmålsskytt.

Övrigt2006-12-05 22:50
Gnesta hade stora chanser att vinna bortamatchen mot Hanviken/Tyresö efter ledning med både 31 och 53 men som mot Visby Roma senast tappade man i slutet och fick nöja sig med ena poängen.
Nu räcker dock oavgjort i hemmaepilogen mot Nynäshamn på fredag för att säkra en plats i alltvåan. Nynäshamn besegrade Skarpnäck i går kväll med 50 och har en bra dagsform. Ett lag att ta på fullt allvar i avslutningen.
Jag tycker vi trots avsaknaden av tre rutinerade spelare gjorde en bra match i kväll, säger matchhjälten Per Landén.
Han var en av de viktigaste GIK-spelarna i går då han höll sitt lugn och visade fin skridskoåkning.
Mina två mål dels 31, dels 53 kom lägligt i matchen. Jag är ju inte någon större målskytt normalt, men nu kändes det extra bra med tanke på matchens viktiga karaktär, säger Landén.
Han säger att en del individuella misstag banade väg för hemmalaget att komma in i matchen igen och rutin är en viktig egenskap som Gnesta delvis saknar denna säsong. Men han lovar full satsning, inget snålspel på resultatet mot Nynäshamn i avgörandet.
Jag vill hellre jaga från sjätte plats än jagas i femte positionen för en plats till alltvåan, men nu är det som det är och det är helt upp till oss själva om vi skall nå målet, deklarerar GIK-tränaren Peder Biström.
Gnesta mål gjordes i tur och ordning av Björn Theorén (11), Patrik Karlsson (12) i boxplay, Per Landén (13), Max Andersson (34) och Per Landén (35). Extra plus i GIK för keepern Jesper Ekeberg.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om