Ett 50-tal Nyköpingsbor skramlade mot nazism: "Viktigt att vi gör det här"

I drygt tio år har Nyköpingsbor samlats för att skramla med sina nycklar och på så vis visa motstånd mot nazismen. Under lördagens samling kom det drygt 50 stycken till Stora torget och visade sitt motstånd.

Simon Svennberg.

Simon Svennberg.

Foto:

Övrigt2018-12-08 16:00

Det har varit en del nazistiska aktiviteter i Nyköping de senaste veckorna. Under lördagen samlades nyckelskramlare på Stora torget. Inför lördagen hade man skapat ett Facebookevenemang med rubriken "minst 100 nyckelskramlare". Riktigt så många blev det inte, utan ett drygt 50-tal hade tagit sig till torget.

– Vi har varit fler, för ett par veckor sedan var vi över hundra personer. Men det viktigaste är att vi visar att vi inte accepterar nazisterna. Jag är från Landskrona och såg på nära håll vad andra världskriget innebar, säger Allan Holm, 79 år.

Det var en blandad skara människor som hade hittat till torget, även om de inte blev så många som de hade hoppats på var det inga ledsamheter hos de som var där.

– Jag tycker att det är viktigt att vi gör det här och visar att Nyköping är en öppen stad som inte är rädd för nazisterna, Simon Svennberg, 29 år, från Nyköping, som brukar vara med och skramla när han kan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om