Första jublet för Gnesta i kvalet

Gnesta IK vill inte ge upp chansen att ta sig till hockey-tvåan, vilket man bevisade i hemmamötet med Ekerö, som besegrades med 54 i kvalets tredje omgång. Tredjefemman vann sin match i matchen med 31 och visade vägen till första kvalsegern.

Övrigt2004-03-11 23:21
Hemmalaget kunde äntligen vända en dålig trend efter fem nederlag på de senaste sex matcherna, varav de två senaste i kvalspelet. En mycket välkommen triumf för GIK, som nu fick bekräftelse på att man också kan vinna i tuffa kvalmatcher.
Det var en betydelsefull seger inte minst mentalt för det unga GIKlaget. Matchen betydde egentligen vinna eller försvinna. En tredje förlust i rad och man kunde knappast blandat sig i kampen om en uppflyttning.
Spelmässigt var det emellertid inte särskilt stabilt från någotdera lagetdesto mer kamp och stundtals dålig täckning bakåt och många missar i avslutningarna.

Ekerö började bäst med övertag i inledningsperioden, men i mittenperioden tog laget slut totalt och drog på sig många utvisningar, som GIK borde utnyttjat bättre. Men man gick från 22 till 42 inom loppet av 20 sekunder i tolfte minuten.
Inför slutperioden såg det ganska säkert ut för GIK, även om spänningen ändå återkom i slutskedet. Ekerö tog ut målvakten och i spel fem mot fyra reducerade man till 54. Trots tomt mål lyckades Gnesta inte göra fler fullträffar.
Bluewings målvakt Pelle Olofsson utsågs helt riktigt till hemmalagets bästa spelare. Han räddade flera frilägen och var snabb i sidledsflyttningarna. En mycket värdefull sista utpost för Gnesta.

Tredjefemman med Patrik Granqvist, Björn Carlsson, Jonny Johansson, Kim Furuberget och Anders Carlsson hittade varandra bra i passningsspelet. Något av match-vinnare blev Anders Carlsson med två mål och en assist.
Egna produkten Kim Furuberget, 19 år, var en klok spelfördelare som defensiv center och hann även med att få en assistpoäng till Andersa Carlssons 22mål.
Jag tror att det här var vändningen för oss. Nu skall vi ladda och kämpa för tvåan. Vi vet att vi kan vinna igen, precis som före jul, när vi var obesegrade i grundserien, säger Furuberget, som gör sin första Alagssäsong.
Tycker att vårt unga lag skulle utvecklas mer, om vi gick upp, än om vi skulle bli kvar i trean även nästa säsong. Högre tempo och spelkvalitet också, tillägger Furuberget, nöjd också med sin egen insats.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om