Gnesta FF gick på pumpen i Björkvik

Åtta mål, sju varningar och två direkta utvisningar. Toppmatchen och derbyt mellan Björkviks IF och Gnesta FF i division 5 var verkligen händelserik, studtals tuff och intressant. BIF triumferade hemma med hela 71 (31) vände förlusten borta med 02.

Övrigt2004-06-30 23:50
Ingen tvekan om att Björkvik vann rättvist, främst på grund av en het vilja till revansch och ett vägvinnande lagspel med målfarliga toppforwards.
Gnesta går till sommaruppehållet som serieledare före Björkvik, som samlat tre poäng färre. BIF är med i toppfighten igen efter storsegern.
Hur kan man förklara den totala svängningen från 20 till 17 på bara en vecka?
Efter två snabba baklängesmål slutade hela laget att kämpa. Vi stog inte upp för varandra. Var handlingsförlamade. Helt utan vilja.

Vanligvis pålitliga mittfältsmotorn i Gnesta, Pontus Holmström, försöker förklara med tom blick och tungt huvud.
Han är helt kall känslomässigt och förstår egentligen ingeting av vad som hände.
Det är bara jävligt konstigt hur vi uppträder, säger han uppgivet.
Gnesta har tidigare på elva matcher bara släppt in 8 mål nu blir det 7 baklängesmål på en match. Nästan helt osannolikt. Stabilitet förbyttes i en total kollaps.
Gnestas tränare Max Eales ruskar bara på huvudet över en katastrofal insats, men har ändå en något lättare förklaring.
En brakförlust per säsong råkar alla lag ut för, även topplag, säger han och lovar att det inte skall upprepas mer.

Vi åkte faktiskt till Björkviksvallen för att vinna även returmatchen. Men trots det här bittra nederlaget står vi kvar på jorden och ser solen gå upp även i morgon. Sommaruppehållet får nu läka våra sår, menar Pontus Holmström.
Björkviks spelande tränare Mikael Lang såg från liberoplatsen sitt lag göra en charmant insats och visa den stora hemmapubliken att nykomlingen gott och väl kan störa topplagen.
Jag är otroligt nöjd med vad spelarna presterade och vi gav Gnesta något att tänka på i fortsättningen, säger lagkaptenen Lang.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om