Gnesta IK ångar på i tvåan

Gnesta IK har öppnat säsongen i division 2 södra på ett mycket imponerande sätt. Bortamatchen mot dittills ledande Hanviken/Tyresö med tre raka vinster vanns enkelt av GIK med hela 62. Därmed gick Bluewings upp i serieledning på maximala nio poäng.

Övrigt2005-10-14 23:57
Första perioden var ganska tät och jämn med bra tempo. Lagen tog ut varandra och kunde inte skapa så många effektiva avslutningar. Oscar Jernström gav GIK ledningen med 1-0 redan efter 2.44. Assist Tim Forsberg. Hemmalaget kvitterade snabbt, men efter 13.01 gjorde nyförvärvet från SSK J 20, Alexander Lundkvist 21 på pass från JoakimTheorén.
I andra perioden visade Gnesta prov på större aggressivitet och spelintensitet. Visade också ambition och stor hunger över hela banan. Ett mönster som även har funnits med i de bägge inledande segrarna mot Lidingö och Skå efter en lite avvaktande inledningsperiod.
Christofer Blid gjorde 31 Anders Palm assisterade. Och när nyförvärvet Joakim Eklöv elegant ökade till 41 efter pass från Marcus Annebäck, såg hemmalaget ut som en besegrad motståndare utan tillräcklig geist. Gnesta vann skotten 127 och hade grepp om spelet.
I sista perioden kunde Gnesta kosta på sig att inte ta ut max. Laget fixade ändå en viktig seger, som ger självförtroende och stabilitet i toppen.
Jag tycker åter igen att vi gör en stabil och bra laginsats och vill inte framhålla någon spelare individuellt, säger GIK-tränaren Jeff Hällegard.
Han såg Viktor Håkansson göra 52, assist Kim Furuberget, och Jesse Narva (Blid/Palm) göra slutliga 62.
Sista perioden gjorde vi ett fysiskt, starkt intryck utan att ryckas med och ge igen på hemmalagets ojusta spel. Tufft, hårt och med bra hockey, säger Jeff Hällegard.