Gnesta IK hade alltvåan i sikte tappade på slutet

Gnesta Bluewings såg i praktiken ut att ha säkrat en plats till alltvåan i ledning 52, men slutperioden blev katastrofal och tunga Visby Roma vände och vann med 75. Vi hade bästa förutsättningarna till seger inför sista perioden, men blev passiva och backade hem för mycket, säger lagkaptenen i GIK, Björn Carlsson, bittert.

Övrigt2006-12-03 22:19
Andra matchen på Gotland på två dagar hade lite av ödeskaraktär över sig. Vinsten för hemmalaget gjorde det klart för alltvåan, medan Gnesta på femte plats lever farligt med två matcher kvar och Nynäshamn flåsande i nacken. Inbördes möte i epilogen kan mycket väl bli avgörande.
Visby Roma är i samtliga nio hemmamatcher obesegrade, så visst hade Gnesta ett svårt utgångsläge. Fysiskt starka spelare med rutin betyder liksom en fanatisk publik mycket för gotlänningarnas styrka.
Men vi gjorde en riktigt bra insats i både första och andra perioden, säger backfris-kusen Björn Böna Karlsson, 25, med GIK som moderklubb.
Sista perioden var han dock allt annat än nöjd med. Han menade att laget blev alltför mycket stillastående och därför tillbakapressat. Hemmalaget fick fast pucken i Gnestas försvarszon och styrde spelet därifrån.

På bara sju sekunder vände Visby Roma från 45 till 65, vilket blev början till slutet för oss. Några avgörande utvisningar i slutperioden orkade vi inte med, analyserar Carlsson, som ändå hyser hopp inför avslutningen.
Spelskicklige centern Niclas Blomqvist slog upp sin axelskada i mitten av mellan
perioden och tvingades utgå, vilket försvårade en del för GIK. Gnesta hade tre femmor plus två extra forwards och saknade några ordinarie spel-are.
Andra perioden, som vi vann med 30, var en av de allra bästa vi gjort den här säsongen. Med ett sådant spel i avslutningen av grundserien ska det inte bli några problem att nå alltvåan, säger Böna förhoppningsfullt och fortsätter:
Visst kan det bli en del nerver i de två sista matcherna, men det måste vi klara av, om vi skall gå vidare till alltvåan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om