Gnesta IK på väg mot tvåan

Nu skymtar hockeytvåan bakom hörnet för Gnesta IK. Vändningen i kvalet har blivit total. Stor matchvinnare i retur- och bortamötet mot Ekerö IK blev playmakern Joakim Theorén, 20 år, med fyra sköna fullträffar i 73segern.

Övrigt2004-03-14 23:28
Avslutningen av serien och inledningen av kvalet såg allt annat än bra ut för Gnesta Bluewings. Kraften och humöret hos spelarna räckte inte till. Effektiviteten fanns inte heller, när den behövdes som bäst.
Vad har hänt?
Vi har pratat ihop oss och sagt att vi måste tillbaka till det poänggivande spel vi hade fram till juluppehållet och i dag kändes det helt perfekt med en riktig kämpainsats och lyckat lagspel, konstaterar en glad och nöjd Theorén.
Själv har han tagit sig tillbaka i praktslag efter den tre matcher långa avstängning i slutet av serien. Han sade några mindre väl valda ord om domarens inkompetens.
Att domaren miste sin licens i samband med rapporten till förbundet säger väl också en del, menar Theorén skadeglatt.

Theoréns styrka är en rapp skridskoåkning och det firar triumfer mot division 3 och 2lag. Målskyttet är inte heller hans svaga sida. Drygt 20 fullträffar denna säsong plus assistpoäng.
Nu har vi tätat försvarsspelet och ökat effektiviteten i avslutningarna. Trots att vi nu förlorade skotten med 3545 vann vi matchen. Före vändningen i torsdags var det tvärt om, menar Theorén.
Vad är du för spelarkaraktär?
Jag är en individuell lagspelare, säger Jocke och skrattar.
Han menar dock att han får bra understöd av övriga i sin femma och att han även ibland har marginalerna på sin sida i avgörande moment. 21, 53, 63, 73 kom från Jockes klubba.
Säsongrekord med fyra mål, tidigare bästa notering var mot Sudret med tre, drar han sig till minnes och nu finns bara en tanke i huvudet:
Vi skall bara upp i tvåan för att få utveckling för de unga spelarna huvudsakligen från Gnesta. Vi måste ge allt i de två avslutande kvaldrabbningarna, slår Theorén fast.

Genom segern gick GIK upp till andra plats tilllika uppflyttningsplats. Hanviken/Tyresö besegrade Bålsta med 53 och ser ut att vinna kvalserien. Om Gnesta vinner över Bålsta förlust i första mötet med 36 på tisdag har man i praktike råd att förlora epilogen borta mot Hanviken/Tyresö. Vilken raffinerad avslutning på kvalet för Gnesta.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om