Gnesta IK tog poäng mot seriefavoriten

Gnesta IK visade upp en imponerande stabilitet och disciplin, när man tog emot serie-favoriten Botkyrka Hockey i hemmahallen. Den intensiva matchen slutade 22 och nyförvärvet i mål, Christoffer Boman, spelade huvudrollen i hemmalaget.

Övrigt2002-09-29 22:27
Boman kommer från Södertälje SK:s elitjuniorlag, men har till denna säsong tagit steget upp som senior och då valt att representera Gnesta Bluewings, som utlånad från SSK.
Jag känner mig redan hemtam i Gnesta och vår premiärinsats var verkligen bra. Vilka kämpatakter vi visade upp. Det var hur kul som helst att ta poäng mot seriefavoriten, säger Christoffer.
Att Gnesta satsade på att chocka Botkyrka, som förra säsongen bara var en enda sekund från kvalseger och uppflyttning till allsvenskan, låg i luften. Tändningen före premiären var helhjärtad.

Första perioden blev ganska jämn och Gnesta såg till att krympa ytorna för snabba Botkyrkaspelare. Styrspelet fungerade utmärkt och det gjorde att gästerna inte fick spela sitt eget spel.
Det tog ett tag innan jag kom in i matchen och fick göra några räddningar som gav självförtroende, men mot slutet kände jag mig varm i kläderna, säger Boman.
Mellanperioden blev Botkyrkas, även om den slutade mållös. Boman sattes på svåra prov men var säkerheten personifierad.
Ja, där kände jag att jag höll oss kvar i matchen, men försvaret visade också stor styrka och fighteranda, berömmer han sina lagkamrater.

Matchens mest spektakulära räddning kom med en minut kvar av andra perioden. Ett skott av GIK blev till ett snabbt motanfall, där tre Botkyrkaspelare kom fria med Boman.
Min intuition var att en passning skulle komma från höger till vänster om mig. Så blev det, men min plockhandske hann med att fånga pucken, säger han lättad.
Sista perioden kännetecknades av kamp, snabbhet, intensitet och spänning. Nyförvärvet från Skövde, Fredrik Karlsson, kvitterade rättvist redan efter 48 sekunder av slutperioden. Passning från speedkulan Mattias Kusgård.
Tobias Borg kvitterade till 11, framspelad av Anders Palm, medan Johan Källström gjorde bägge Botkyrkas fullträffar.

Gnestas nye tränare Jeff Hällegard har verkligen redan satt sin prägel på truppen. Arbete hela matchen och disciplin är det han kräver. Då kommer Gnesta att göra sin bästa säsong på många år.
Om sin målvakt Boman säger Hällegard enkelt:
Strålande. En seriöst arbetande målvakt, som kan bli guld värd för oss i serien.
Tyvärr drabbades Gnesta av en ny skada på en backspelare. Marcus Trapp åkte av isen efter två perioder med en knäskada. GIK gick runt på fyra backar i slutperioden.
Bästa betyget i Gnesta går till Christoffer Boman, Fredrik Karlsson och spelmotorn Tobias Borg.
Men hela laget får en stor elogé för kampspel, spelglädje och rätta gnistan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om