Gnesta kämpade till sig en premiärpoäng

Redan efter fyra minuter av premiärmatchen i fotbollsfyran slog han till, Jacob Lilliehöök, 19. Han gav Gnesta ledningen i bortamötet mot nykomlingen Värmbols FC. Jacke har stora chanser att bli säsongens snabbaste målskytt i division 4.

Övrigt2003-04-25 22:40
En utspark från keepern Sarkis Keryakes togs om hand av lagkaptenen Jonny Lindgren. Han slog en passning till Lilliehöök, som inte var sen att utnyttja situationen.
Humpes (Lindgren) framspelning tog jag ner på knät och sköt direkt i flykten. Bollen satt fint i bortre hörnet. Det kändes härligt att få ett så snabbt ledningsmål, säger premiärskytten och ler gott.

Detta blev inledningen till en målkavalkad med fyra fullträffar inom åtta minuter. Därefter visade sig måltorkan. Slutresultatet skrevs 22 ett rättvist resultat.
Det märktes tydligt att det var en premiärmatch. Vi var helt enkelt nervösa och visste inte riktigt var vi stod formmässigt, säger Lilliehöök.
I inledningen blottade sig bägge lagen försvarsmässigt i ivern att markera ut sina motståndare. Efter paus sjönk spelkvaliteten och många passningar fick fel adress. Klara tecken på premiärnerver.

Gnesta har dock ett fint facit i säsongspremiären under de senaste sex åren. Man får gå tillbaka till 1998 för att hitta en förlust. Då vann Harg premiären på Folkungavallen i division 3 mot GFF med 21.
Därefter tre oavgjorda och två vinster, fjolåret gav 50 mot Triangeln.
Nu visste vi att det skulle bli svårt mot en nykomling som Värmbol och många långbollar hade vi också räknat med. Vi kan ju klart mycket bättre, analyserar Gnestas premiärskytt.
Han är ingen utpräglad målgörare. Gjorde bara tre fullträffar förra säsongen. Uppgiften som offensiv mittfältare är att förse spjutspetsen Joachim Spider Lind med de rätta bollarna.

Jacke har fått var skadefri denna försäsong till skillnad mot fjolåret, då skador gjorde formen labil.
Nu har jag klart bättre kondition och hoppas kunna bidra med en hel del i mina löpningar upp och ner, säger Lilliehöök, som gör sin fjärde seniorsäsong i Gnesta FF.
01 vändes av Värmbol på en minut till 21 genom Niklas Gustavsson, där GFF-försvaret såg alltför nervöst och vilset ut. Kvitteringen sköt sedan Daniel Frisk med ett distinkt skott ur vänstervinkel.
Topptre i Gnesta var Jacob Lilliehöök, offensive ytterbacken Niklas Larsson samt målvakten Sarkis Keryakes. Värmbols bästa var målvakten Johan Brink och tekniske Daniel Gustavsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om