Gnesta siktar mot kval

Efter framgångsrikt spel i grundserien och alltvåan har Gnesta Bluewings nått ett nervkittlande playoff, som kan leda till kvalserien till ettan. Men Lidingö Vikings, med många rutinerade spelare, kan bli en svår nöt att knäcka för det unga Gnestalaget.

Övrigt2005-02-28 22:30
Bäst av tre matcher gäller med start i kväll i Dahlénhallen på Lidingö. Sedan har Gnesta favören av hemmarink i en eventuell avgörande tredje match på söndag.
Det skall bli spännande att få möta Lidingö. Vi känner ingen direkt press på oss utan mer en bonus att ha gått så långt som till playoff, säger GIK-tränaren Jeff Hällegard.
Vad vet du om Lidingö?
Inte särskilt mycket. Tror de kan vara giftiga i power play med sina rutinerade spelare. Några har spelat i allsvenskan och division 1 tidigare och dyker kanske upp nu när det vankas cupbetonat play off. Och Lidingö vann ju tvåans fortsättningsserie.
Gnesta får anses gå till spel med favoritstämpeln på sig i kraft att man spelat i alltvåan till skillnad mot fortsättningsserien, där bland annat tempot borde vara lägre. Men inget är logiskt i playoff.
Vad kommer att avgöra playoff?
Svårt att säga. Vår form har på sistone varit stabil och bra. Vi har fått ihop femmorna och laget på rätt sätt. Och hemma är vi verkligen svårslaget. Bara en förlust i hela alltvåan, poängterar Hällegard, som ändå inte utesluter att det kan gå till tre matcher.

Gnesta kan inte ställa upp med ordinarie trupp. Viktor Erikssons vadskada förhindrar spel. Värdefulle lagkaptenen Anders Palm har fått något ögonprobelm, men är hemma från kontroll på Huddinge sjukhus. Kan dröja någon dag innan han är klar.
Pelle Seth återkommer efter skada i kväll liksom Jocke Theorén, som åkte på en mjukdelskada senast mot Nacka.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om