Gnesta tappade greppet om Farsta

Första matchen hemma år 2005 i Gnesta ishall mot ett skridskoskickligt FoC Farsta i alltvåan blev en omväxlande match som hemmalaget Gnesta IK i mellanperioden såg ut att ha tagit grepp om. Farsta ville annat och säkrade 64-vinsten.

Övrigt2005-01-08 00:04
GIK:s mest rutinerade spelare Tomas TK Andersson menade att enkla misstag fällde avgörandet.
Denna säsong har GIK ett föryngrat, talangfullt lag, som är lite ojämnt. Frejdigt, fantasirikt spel växlas med misstag, som har med oerfarenheten att göra. Man har öppnat sig bakåt i flera matcher.
Tomas Andersson gör sin åttonde säsong i GIK och har perspektiv på mixen av unga och lite äldre spelare.
Hur märker du skillnaden med detta föryngrade lag?
Postivt är ju att de yngre är hungriga, har bra go i sitt spel, som kan smitta av sig till oss äldre. Men det är klart att orutinen gör sig påmind då och då och onödiga blottor skapas, säger TK.
Tomas blev poänglös mot Farsta, men spelade i alla fall 00 med sig själv. Lite bättre facit hade han kunnat önska sig.
Vår femma kan bättre, helt klart, men formen skiftar från match till match. Jag kämpade, men fick inte rätta utdelningen, menar den kraftfulle centern med Nyköping som moderklubb.

Trots sin fysiska styrka i form av 190 cm längd och 90 kg tyngd kom han stundtals i skymundan i spelet och fick dåligt betalt för sina resurser.
Vi kommer igen efter denna förlust. Nu blir vi ordentligt revanschsugna i nästa match mot Spånga på söndag. Då ska vi bara vinna, deklarerar den 27årige SSABanställde.
Anderssson kan inte annat än imponeras av unge Christofer Blid, 19 år, en riktig talang med stor utvecklingspotential, som tar för sig ordentligt trots sig fysiska litenhet.
Ja, om Blids skott i målramen i slutet av mellanperioden hade gått i mål och givit ledning med 53, uundrar jag om Farsta kommit igen, funderar GIKtränaren Jeff Hällegard.
Han är besviken på att laget släppte det grepp man tog i mellanperioden och spelade med för små marginaler i första halvan av tredje. Onödiga utvisningar vände målen till Farstas fördel.

Första perioden var jämn, andra gick klart till hemmalaget och sista kullkastade planerna på segern. Den glädjande stora hemmapubliken vade varit förtjänt av ett segerleende.
Förutom Blid går bra betyg även till Gnestamålvakten Alexander Blomqvist och så nyttige centern Andreas Larsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om