Gnestas damer redo för kval till "ettan"

Hockeysäsongen på lokal nivå är faktiskt inte slut ännu. Gnesta IK:s damlag kvalar överraskande till division 1 något som klubbens herrlag inte mäktade med. Johanna Gelin och hennes lagkamrater möter mycket tufft motstånd i kvalet som inleds redan i kväll.

Övrigt2006-03-15 21:34
Sjuan i division 1, klassiska Leksands IF, blir favorit i kvalet.
Hanviken och Västerås IK som slutade trea och fyra i alltvåan tvåan Rimbo tackade nej till kvalspel och segraren i tvåans fortsättningsserie, Gnesta IK, är lagen som utmanar. En enda plats till nästa säsongs division 1 står på spel.
Seriespel gäller med vardera sex matcher för lagen inom 13 dagar.
Ett mycket intensivt program, som ställer stora krav på en bred trupp och konditionsstyrka med kort tid för återhämtning.

Säkerligen jobbigt för unga GIK, som bara gör sin andra hela säsong i damhockeyn.
Vi ser kvalet som en ren bonus efter en väl genomförd säsong, där tjejerna utvecklats mycket bra, säger tränaren Per Carlsson.
Han är klart medveten om svårigheterna, men ser också möjligheterna, om man når en bra start.
Vilka blir nyckelspelare för Gnesta i kvalspelet?
Förstafemman med Mette Blom och Sandra Engström bakom Johanna Gelin, Ida Furuberget och Emelie Brus. Målvakterna Raija Hautala och Karin Lundström behöver också ge spets åt laget, om det skall bli några poäng, säger Carlsson.
I premiären hemma på torsdag mot Västerås saknas bara Blom och Micaela Andersson, som är bortresta. I övrigt har GIK ordinarie lag.
Gnesta försöker med tre femmor; svårt att gå runt på flera spelare i så kvalificerat sammanhang.
Vi känner inte motståndarlagen. Hanviken mötte vi dock i grundserien och föll bara med 25 borta, säger GIK-tränaren, som kan glädja sig åt att den långa resan till Leksand sker på en söndag och inte är match en vardagskväll.
Kvalet kan börja.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om