Gör debut i Oxelörevyn

Andrea Wallenberg bloggar om familjelivet på SN.se. Nu är hon ganska nybliven fyrabarnsmamma och på nyårsafton gör hon debut som sångerska i Oxelörevyn.

FOO Andrea Wallberg _078.jpg

FOO Andrea Wallberg _078.jpg

Foto:

Övrigt2014-12-29 17:32

En doft av fika och julgran vilar i den luftiga nedervåningen i huset på Arnö. Bilderböcker och leksaker i ett hörn skvallrar om att det bor fyra barn här, men nu är bara småttingarna hemma. Andrea som är mammaledig på heltid far runt och fixar fram kaffe och saffransglass med senaste tillskottet Hannes, snart 3 månader, sovande på armen. Hon är utbildad sångerska och sjunger regelbundet i kyrkor, på dop och bröllop. Och nu är repetitionerna inför Oxelörevyn i full gång.

– Man lever i den här triangeln med hämtning, lämning, fixa mellis och lunch ... Så det är skönt att ha en annan roll än mammarollen. Musiken är min hobbyverksamhet, så det är kul att jag får utlopp för den, säger Andrea-

När hon blev tillfrågad om att medverka som körtjej i årets upplaga av Oxelörevyn blev hon genast intresserad, men var först osäker på om tiden skulle räcka till.

– Men det är mycket personligt ansvar så än så länge känns det ganska soft. Sen är mina körkompisar också småbarnsföräldrar, så när vi ses och repar är det effektivitet som gäller. Och så kan barnen hänga med om man inte får barnvakt, alla har förståelse för om man kanske måste springa och lägga ett barn mitt i repet.

På nyårsafton går revyn av stapeln och Andrea ser fram emot att köra "fullt ös medvetslös". Det enda som möjligtvis oroar henne är koreografin och dansstegen.

– Jag önskar att jag kunde dansa, men antingen har man det eller så har man det inte. Fast det blir väl inte så svårt, någon arm hit och något steg dit.

Ett par dagar innan premiären ringer jag upp Andrea igen.

Hur känns det nu?

Repetitionerna går jättebra. Vi har repat alla tillsammans nu, innan repade ju skådisarna för sig och kören för sig. Så nu ser man en helheten och förstår varför man sjunger om det politiska valet när vi ser sketcher om Alliansen och Socialdemokraterna. Niklas Beijar är allkonstnär och har verkligen gjort ett jättejobb med manus och musik. Det har varit en väldigt positiv känsla och gruppen är väldigt härlig.

Du var ju lite orolig för koreografin, hur har det gått?

– Det känns som att det sätter sig. De andra är mer rutinerade, men jag har till och med koreograferat ett nummer. Så jag har utmanat mig själv i allra högsta grad. Och det är väldigt kul när man kommer i gång med den kreativa delen av hjärnan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om