Gott och blandat under årets aptitrunda

Soligt väder, ekogrönsaker och köttdjur lockade besökare ut på helgens Aptitrunda på gårdarna runtomkring i östra Sörmland.

De 100 grisarna på gården hjälper till att bearbeta vallarna som ska plöjas genom att äta upp maskrosrötter. "Våra grisar betar utomhus under sommaren och på vintern får de vårt egenodlade foder", berättar Torbjörn Olsson.

De 100 grisarna på gården hjälper till att bearbeta vallarna som ska plöjas genom att äta upp maskrosrötter. "Våra grisar betar utomhus under sommaren och på vintern får de vårt egenodlade foder", berättar Torbjörn Olsson.

Foto:

Övrigt2017-09-10 15:31

Trots att folk äter allt mindre kött nuförtiden så går affärerna bra för köttgårdar som den kravcertifierade Onsberga gård, säger Erika Olsson, som tillsammans med sin man driver gården i Tystberga sedan fem år tillbaks.

– När folk äter kött så vill de ha bra kött och kan vi erbjuda dem. Annars är vi ju en vanlig köttgård som säljer köttet i vår gårdsbutik, säger Erika men avslöjar även att deras lammkött finns både på Grand och Runvikens pensionat här i området.

Johanna Tingeborn från Nyköping instämmer och berättar att både man och barn tycker att det är en kul utflykt att ta sig till gården.

– Vi åker ju hit och köper det bästa köttet, säger Johanna som köper ett styckat lamm, samtidigt som barnen Alfred och Sixten springer ut för att titta på hur mycket större kaninerna blivit sedan de var här senast.

Den här familjen är ju våra bästa ambassadörer, konstaterar Erika innan nästa kund frågar efter ägg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!